Autorid: Pille Ivask, Janno Riispapp • 14. mai 2024

Teedefirmad istuvad augus: kaks aastat ja kakssada koondatut

Teedefirmad TREV-2 ja KMG on viimase paari aasta jooksul koondanud kokku paarsada töötajat, ettevõtteid räsivad raha rööviv asfaldiäri ning töötajad, keda enam valdkonda tagasi ei meelita.
Tee-ehitusese spetsialisti koolitamine võtab aastaid, nüüd on paljud neist koondatud
Foto: Raul Mee

TREV-2 juht Sven Pertens nentis, et teedeäris on praegu raske aeg ning pole põhjust loota, et koondatud töötajad raskuste leevenedes valdkonda tagasi tuleks. “Inimesi on läbi aastate koolitatud, ettevõtted on üksteiselt töötajaid üle ostnud, ja kui jõuab kätte olukord, kus need samad inimesed tuleb ära saata teadmisega, et nad on mingis osas valdkonnale kadunud … Kahju on ühepäevaperemehe kombel asju ajada,” tunnistas Pertens. “Aga see äri on riigi rahastuse põhine,” viitas Pertens sellele, et riik suunab teedeehitusse kõlisevat kasinalt.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077