Autor: Tõnu Tramm • 19. detsember 2023

Suur samm edasi: üleeuroopalise transpordivõrgu TEN-T arengusuunad said paika

Euroopa Parlament ja nõukogu leppisid eile, 18. detsembri õhtul, kokku üleeuroopalise transpordivõrgu (TEN-T) peamised arengusuunad, kus lisaks taristu väljaehitamisele on fookus säästvamate transpordiviiside kasutamisel ja multimodaalsuse suurendamisel. Üheksast koridorist koosnev tuumikvõrk peab olema valmis juba aastaks 2030.
Eesmärk on omavahel integreerida 9 erinevat Euroopa transpordikoridori.
Foto: Euroopa Parlament

"See on ELi jaoks väga oluline leping. Euroopa vajab transpordivõrku, mis lahendaks meie kodanike ja kaupade liikuvusprobleemid, et see oleks ühtlasi nii jätkusuutlik kui ka vastupidav ning mis looks silla meie naabritega, eelkõige Ukraina, Moldova ja Lääne-Balkaniga. Oleme nüüd valmis selle võrgu rajamisega lõpuni minema,“ võttis Euroopa Komisjoni transpordivolinik Adina Vălean eile otsustatu kokku.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077