Autor: Jana Saarkoppel • 9. oktoober 2023

Tallinna Sadama kaubamaht vähenes, vaid reisijate arv näitab pisikest kasvu

Kolmandas kvartalis läbis Tallinna Sadama sadamaid 3% rohkem reisijaid, kaubamaht vähenes 33%. Kolme kvartaliga on reisijate maht 15% kasvanud, kuid kaubamaht vähenes 31%.
Tallinna Sadama juhatuse esimees Valdo Kalm (vasakul) ja nõukogu liige Marek Helm Tallinna Sadama aktsionäride kevadisel koosolekul.
Foto: Andras Kralla

Viimases kvartalis läbis Tallinna Sadama sadamaid 2,9 miljonit tonni kaupa ja 2,6 miljonit reisijat, selgus börsiteatest. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvas reisijate arv 3%, samas kaubamaht vähenes 33%. Laevakülastuste arv vähenes 6%, 1814 külastuseni. Eesti mandri ja suursaarte vahel reisinute arv ja sõidukite arv kasvasid 4% ning jäämurdja Botnica kasutusmäär oli 64%.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077