Autor: Tõnu Tramm • 16. juuni 2023

EL hoogustab transpordisüsteemide digitaliseerimist

Euroopa Parlament ja Nõukogu leppisid kokku uue nutikate transpordisüsteemide (ITS) direktiivi, mille abil saab hakata jõulisemalt edendama erinevate transpordiliikide integratsiooni ja ühilduvust ning tehnoloogiate arengut nagu sõidukitevaheline side, reaalajas liiklusandmed, nutikad liiklusmärgid ja automatiseeritud liikluse juhtimissüsteemid.
Tulevikus peab teave tunnelite ja sildade kättesaadavuse, suletud teede, püsivate ja ajutiste juurdepääsupiirangute, ehitustööde, ümbersõitude ja kiirusepiirangute kohta olema digiteeritud.
Foto: Advantech

Järgmise paari aasta jooksul peavad ELi riigid esitama terve rea liiklusandmeid digitaalsel kujul, et neid saaks kasutada tehniliste liikluskorraldussüsteemide või autonoomsete sõidukite juhtimissüsteemide poolt. Sõltuvalt andmete tüübist lõpeb uue teabe esitamise tähtaeg 2025. aasta lõpuks ja 2028. aasta lõpuks. See käivitab nutikate transpordisüsteemide kiirema kasutuselevõtu protsessi.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077