Autor: Tõnu Tramm • 2. märts 2023

Skandaal Leedus: riiklik raudteefirma vedas süsteemselt illegaalset väetist

Leedu uurivate ajakirjanike rühmitus Siena paljastas, et sanktsioonide all olev Valgevene väetis liigub endiselt Leedu raudteefirma LTG Cargo abil Klaipeda sadamasse. Raudtee-ettevõte peatas selle peale küll väetisteveo, kuid erinevalt Eestist lõplikult kaubevedusid Valgevenega katkestama ei kiirusta.
Leedu raudteefirma vedas sanktsioneeritud väetis väidetavalt endale teadmata.
Foto: Traispo

Siena uurimistööst selgub, et illegaalne väetisetransiit läbi Leedu on olnud pärast sõja puhkemist Ukrainas üsna laialdane. Dokumentide järgi ostetakse väetised küll ettevõtetelt, mis sanktsioonide alla ei kuulu, kuid tegelikkuses toodetakse osa väetiseid, mida läbi Leedu veetakse, vaid sanktsioonide all olevates tehastes.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077