Autor: Tõnu Tramm • 9. veebruar 2023

Läti autovedajad maadlevad sama murega: juhte tuuakse juba Filipiinidelt ja Indiast

Rahvusvaheliste maanteevedude sektor on juhtide puuduse tõttu kriisis ka Lätis. Sealsed ettevõtjad tunnistavad, et lätlased ei taha selles valdkonnas töötada vaatamata sellele, et netopalk ulatub kohati kuni 3000 euroni. Juhte palgatakse Filipiinidelt, Gruusiast, Indiast ja mujalt, vahendab Läti telekanal Zemgale.
Vaatamata sellele, et Läti valitsus erinevalt Eestist lubab Venemaalt ja Valgevenest võõrtööjõudu sisse tuua, on veokijuhtide puudus võtnud kriisimõõtmed ka seal.
Foto: Läti Transpordiministeerium

Selle aasta alguses oli Läti Tööhõiveametis 1101 vaba veokijuhi töökohta ning amet prognoosib, et lähiaastatel suureneb töökohtade puudus veelgi.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077