Autor: Logistikauudised.ee • 10. detsember 2021

Statistika: kütuseaktsiisi mitte tõstmine tõi vedajatele sisse seitse korda rohkem tulu

Novembris tegi riigikogu otsuse ära jätta 2022. aastaks planeeritud diislikütuse aktsiisitõus. Statistikaameti väliskaubanduse statistika näitab, et tänu madalamale aktsiisile on maanteevedude sektor teeninud riigile kolme kuuga seitse korda rohkem tulu, kui on olnud sektori viimase nelja aasta keskmine tulu kõrgema aktsiisi juures, teatab Eesti Logistika ja Ekspedeerijate Assotsiatsioon.
Eesti Logistika ja Ekspedeerijate Assotsiatsiooni juhatuse liige Herkki Kitsing.
Foto: Anno Proosvelt

Kolmandas kvartalis oli veonduse ja laonduse tegevusala panus riigi 8,6 protsendi SKP kasvu juures 1,05 protsendipunkti. Kõige rohkem panustas ehitussektor 1,33 protsendipunktiga.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077