Autor: Tõnu Tramm • 29. oktoober 2021

Aasta logistikateo finalistid on selgunud

Kuni 20. oktoobrini said ettevõtted ja žüriiliikmed esitada oma kandidaate Tarneahelaühing PROLOG ja logistikauudised.ee korraldatavale Aasta Logistikategu 2021 auhinnale. Kokku laekus 11 logistikategu, mille viieliikmeline žürii reastas ning millest koorus kohapunktide alusel kolm kõrgeimat kohta saanud logistikategu.

Juubelihõnguline, juba 20 korda toimuv logistika aastateo konkurss oli tänavu väga tasavägine ning kandidaatide seast ei tõusnud esile ühtegi selget favoriiti. See omakorda tähendab, et valik oli igati demokraatlik ning arvamusterohke ning osa igati väärikaid logistikategusid jäid kolme finalisti seast välja vaid ühe-kahe kohapunktiga.

Lõplik võitja selgub 25. novembril toimuval Logistika Aastakonverentsil.

PANE TÄHELE!

23. Logistika Aastakonverentsile registreerimise teine soodusperiood lõpeb 29.oktoobri südaööl vastu 30. oktoobrit!

Tutvu PROGRAMMIGA ning pane end kirja SIIN!

Žüriisse kuuluvad: Tarneahelaühing Prolog juhatuse esimees Tõnis Hintsov, Prolog tegevjuht Peep Tomingas, Logistikauudiste teemaveebi juht Tõnu Tramm, Äripäeva ekspordi ja logistika teabevara peatoimetaja Fred Märtsoo ning Tööstusuudiste teemaveebi juht Harro Puusild.

Aasta Logistikategu 2021 finalistid:

Alexela nutikas laadimisvõrgustik

Alexela tuli esimese kütusemüüjana Eestis turule enda elektriautode laadimisteenusega, mis sisaldab laadimisplatvormi, mobiilirakendust ja laadijaid. Alexela plaan on paigaldada kuni 300-kilovatise võimsusega laadijad linnade sisse- ja väljasõitude juurde ning maanteede äärde.

Autotööstuse osalusel arendati laadijate opereerimis- ja haldustarkvara ning laadimiste käivitamiseks mõeldud mobiiliäpp, mis võimaldab klientidele pakkuda laadimist enam kui 200 000 laadimisjaamas üle terve Euroopa.

HKScani uus logistikakeskus

Augustis avati HKScani uus Baltikumi logistikakeskus, mis keeras ettevõtte senises logistikakorralduses täiesti uue lehekülje. Rakvere, Talleggi, Rigas Miesnieks ja Klaipedos maistas tooted hakkasid Baltikumi poodidesse liikuma läbi Rae vallas Jüris asuva logistikakeskuse, kus sai tööd 105 inimest. Rahaliselt tähendas see kokkuhoidu ettevõtte logistikakuludelt suurusjärgus 800 000 eurot aastas ehk umbes 8% aastastest logistikakuludest.

Selveri e-poe kojukandeteenus, mis laienes üle-Eestiliseks

Esimesena Eestis laienes Selveri e-poe kojukandeteenus üle-Eestiliseks, ehk kogu mandri-Eesti ja suursaared Muhu-, Saare- ja Hiiumaa. Teadaolevalt ei ole samalaadset näidet tuua ei lähiriikidest, ega isegi kogu maailmast. Ülikiire laienemine toimus elutähtsaks muutunud teenusele keset koroonakriisi, mille järele on olnud suur nõudlus peale suurlinnade kõikjal, ka kõige pisemates külades üle Eesti.

Tänavusele aasta logistikateo auhinnale kandideerisid veel:

DPD postiindeks

DPD roheline viimane miil

Feeporti massdeklareerimise rakendus

Katoen Natie logistikaterminali laiendus Muugal

MyDello logistikaplatvorm

Omniva ja Vok Bikes’i elektriliste kaubarataste pilootprojekt

Scanfil OÜ FramePick

TLT gaasibusside tanklad

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077