Autor: Logistikauudised.ee • 29. november 2019

Aasta Logistikateo tiitli võitis Operail

Tänavusel logistika aastakonverentsil kuulutati välja Aasta Logistikategu 2019 tiitli võitja, kelleks osutus AS Operail multimodaalsete kaubavedude projekti eest. Logistikauudiste lugejate lemmiku tiitli sai Alexela maailma esimene energiakaubamaja.
Aasta logistikateo finaliste esindasid Margus Õun Operailist, Britta Liisa Ait CityBee Eestist ja Alan Vaht Alexelast.
Foto: Eiko Kink

Aasta logistikateo tiitli võitja valis žürii välja kolme finalisti seast, milleks olid Alexela maailma esimene energiakaubamaja, CityBee Eesti kaubikute ja sõiduautode nutirenditeenus ning Operaili multimodaalsete kaubavedude projekt. Kokku kandideeris juba 18. korda korraldatud aasta logistikateo valimisel 11 erinevat logistikaalast ettevõtmist.

Tiitlit annavad koostööna välja Äripäeva logistikauudised.ee ja tarneahelühing PROLOG, mille juhatuse liige Tõnis Hintsov ütles auhinna üleandmisel, et peavõidu pälvinud Operaili konteinervedude projekt, millega toodi aasta jooksul meie maanteedelt ära üle tuhande veoki, on eriline kasvõi juba selle poolest, et keegi ei uskunud selle ettevõtmise õnnestumisse.

Aga õnnestus ning järgmisel aastal plaanib ettevõte vähendada maanteevedude arvu juba 26 000 veoki võrra. Ettevõtte juhatuse esimees Raul Toomsalu nentis eilsel konverentsil, et täna on neil järjekord ukse taga ning tulevikus plaanitakse rajada juba Lõuna-Eestisse juba suurem terminal, et ära kaoks ka vajadus vedada autodega konteinereid Tartusse.

Logistikauudiste lugejahääletusel osales ühtekokku 310 inimest ning kordamööda juhtisid hääletust kõik kolm kandidaati. Lõpptulemusel edestas Alexela 109 häälega teisele kohale jäänud Operaili vaid napi viie häälega, CityBee poolt hääletas 98 logistikauudiste lugejat.

Lisaks esitati Aasta Logistikateo kandidaatideks

- ABB elektrooniline tellimissüsteem

- Cleveroni pakirobotite maailmavallutus

- Starship Technologies`i USA-sse laienemine

- Uudne LoftOffice lao- ja ärikinnisvara Tallinnas Lasnamäel

- Bolti sisenemine toidukulleriteenusesse

- DHLi liitumine pakiautomaatide võrgustikuga

- Eckerö Line’i reisiparvlaeva Finbo Cargo liinile toomine

- IKEA uus e-kontseptsioon Eesti turul

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077