Autor: Logistikauudised.ee • 29. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aasta Logistikategu on Omniva uus logistikakeskus

Žürii esindajad ja nominendid eilsel auhindamisel Logistika aastakonverentsil.
Foto: Urmas Kamdron
Tänavusel Logistika aastakonverentsil kuulutati välja ka Aasta logistikategu 2018, mille pälvis AS Eesti Post Omniva uue logistikakeskuse eest.

Kokku oli tänavusele Aasta Logistikateo auhinnal neli nominenti: Tallink Grupp Muuga-Vuosaari laevaliini käivitamisega, Nefab Eesti uue logistikakeskuse avamisega, Hansab AS „Tark sadam“ kontseptsiooni väljatöötamisega ning Eesti Post AS uue Baltimaade moodsaima logistikakeskuse rajamisega. Viimane osutus ka võitjaks.

Nominente hinnati nii žürii, kui logistikauudised.ee lugejate hääletuse teel. Sealjuures oli žürii otsusel 50% ning avalikkuse hinnangutel 50% osakaal. Võitja selgus kaalutud häälte summeerimisel. Lugejahääletusel osales ühtekokku 259 inimest, kellest üle 40% hääletasid Omniva logistikakeskuse poolt.

„Züriil ei jäänud sisuliselt üle muud, kui logistikauudiste lugejatega nõustuda. Omniva poolt Rae valda rajatud Baltimaade moodsaim logistikakeskus on vaieldamatult elle aasta suurim sündmus kogu Eesti logistikamaailmas,“ tunnistas žürii esimees, PROLOGi juhatuse liige Tõnis Hintsov auhinda üle andes.

Lisaks temale kuulusid viieliikmelisse žüriisse veel Peep Tomingas PROLOGist ning Tõnu Tramm, Harro Puusild ja Roberta Lupp Äripäevast.

Juba 17ndat korda toimuva konkursi eesmärk oli tunnustada logistika valdkonnas saavutatud edu. Eelmisel aastal sai parima logistikasaavutuse tunnustuse Omniva, Starshipi ja Daimleri koostöös toimunud viimase miili robottarne pilootprojekt.

Varasematel aastatel on selle pälvinud Eesti Rahva Muuseum, Live Technologies, Häirekeskus, ELRON, EVR Cargo, Eesti Logistikaklaster, DPD Eesti, SmartPOST, Magnum Logistics, A Le Coq, Lextrans/Autologistika, Sillamäe Sadam, DFDS Transport (praegune DSV Transport), Schenker ja Telema jt.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077