Autor: Logistikauudised.ee • 6. oktoober 2021

Pikad autorongid säästaksid aastas 41 miljonit kilomeetrit

Transpordiamet koos DB Schenkeri ja AloneWolfiga testisid suvel enam kui 25-meetri pikkuse ning 60 tonni kaaluva autorongi kasutamist. Järelanalüüsi tulemustest selgub, et kui sellised veokid Eesti teedele lubada, säästataksid need aastas kokku 41 miljonit kilomeetrit, 22 000 tonni CO2e ja suureneks liiklusohutus.
Ainuüksi Schenkeri arvelt oleks pikemate veoste lubamise korral 3-4 veokit iga päev maanteel vähem.
Foto: DB Schenker

„Seni on Eestis kõige laialdasemalt kasutusel 16,5-meetrised masinad ning maksimaalne lubatud pikkus on 18,75 meetrit. Pikkade autorongide kasutamine muudaks linnadevahelise kaupade veo efektiivsemaks – ühe sõiduga saaksime vedada tervelt 13 tonni jagu kaupa praegusest rohkem, mis on oluline samm säästlikkuma logistika suunas,“ ütles AS Schenker otsevedude osakonna juht Kaido Mäepea.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077