Autor: Martin Johannes Teder • 24. märts 2021

Erasektori töötajate vaktsineerimine lükkub veelgi edasi

Koroonaviiruse vastu vaktsineerimine on takerdunud väheste vaktsiinide taha. Eesliin peab veel ootama.
Foto: Liis Treimann
Laialdasema erasektori eesliini töötajate vaktsineerimiseni jõutakse tõenäoliselt alles mais, kuid ettevõtted annavad endast juba hoogsalt teada: firmad on taotluse sisse andnud enam kui 60 000 inimese kohta.

Juba talvel kogusid ministeeriumid, kohalikud omavalitsused ja erasektor mõtteid, kes kuuluvad elutähtsa teenuse osutajate hulka. Leiti 150 000 ametikohta ja nime eeskätt hariduse ja siseturvalisuse valdkonnas, kaubanduses, energeetikas ja sides.

Nimetatud seaduses on elutähtsate teenuste hulgast välja jäänud transpordisektor. Nii on riiki pommitanud mitmed transpordifirmad ning tundnud muret, miks neid on välja jäetud. Tallinna Linnatranspordis töötab 1450 ühissõidukijuhti, kes on keskmiselt 54aastased. Firma on mitu korda pöördunud riigi poole, et teada saada, millal vaktsineerimine nendeni jõuab.

Seni ongi Linnatranspordi juhatuse esimehele Deniss Boroditšile öeldud, et bussijuhid ei ole eelisjärjekorras, sest nad ei kuulu elutähtsat teenust osutavate inimeste hulka.

Eesti Linnade ja Valdade Liidu juht Tiit Terik pöördus minister Tanel Kiige poole palvega, et ühistranspordijuhid ja prügivedajad lisataks vaktsineerimise eelisjärjekorda.

Bussijuhtide ja rongijuhtide vaktsineerimine jääb siiski tulevikku, sest valitsuse meedianõuniku Liis Velskeri sõnul sõltuvad prioriteedid ja vaktsineerimised vaktsiinitarnetest. Praegu vaktsineeritakse Velskeri sõnul transpordisektorist vaid lennujuhtimiskeskuse töötajaid, laevaliikluse korraldajaid, tehnikuid jt.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077