Autor: Logistikauudised.ee • 5. märts 2021

Eesti ettevõte pakub maa-aluseid hoiuruume ja Cleveronile konkurentsi

Maa-alune pakihoid
Foto: Rise OÜ
Eesti ettevõtte Rise OÜ kaubamärk Upriser pakub tehnoloogilist lahendust, mille abil saab krundile luua maa alla hoiuruumi, keldri või kullerkasti. Näiteks nii, et tavapäraselt on muruplats, aga kui vajutad nuppu, siis kerkib maa peale rattahoidla.

„Meie eesmärk on pakkuda nutikat maakasutust ja paremat elukeskkonda,“ ütleb asutaja Margus Tammemäe ettevõtte saadetud pressiteates.

„Eriti suur on maa-aluse ruumi potentsiaal muidugi tiheda asustusega suurlinnades, kus iga ruutmeeter on kõrges hinnas, aga ka Eestis on juba huvilisi piisavalt. Peale aastast testimisperioodi oleme müügiga alustanud ning jätkame aktiivselt pakiautomaatide planeerimise ja projekteerimisega,“ lisab ta.

„Usutavasti saab sellest loetud aastatega kergesti kättesaadav esteetilist naudingut pakkuv haljastuslahendus. Paljude juhtumite puhul on maa-aluse ehituse kulud ja hoolduskulud tegelikult stabiilsemad ja prognoositavamad võrreldes maapealse rajatisega,“ selgitab Tammemäe.

„Kodud ja hoovid on seotud erinevate võimaluste ja piirangutega. Mõnikord ei lubata krundile uusi ehitisi, sageli lihtsalt ei soovita muruplatsi või sillutist ohverdada. Kõige klassikalisem kasutuslugu on keldri näide - näiteks majal on kuur, kus hoitakse küttepuid, aiatööriistu ja jalgrattaid, kuid hoidiseid välisahvrisse panna panna ei saa, sest talvel on liiga külm ja suvel soe,“ selgitab Tammemäe ja lisab, et Upriser võib olla hea lahendus ka kortermajale, millel on aiaga piiratud hoov, kuid mitte piisavalt panipaiku. “Hea võimalus koos naabritega panna oma jalgrattad maa alla ja krunt ei jää selle võrra väiksemaks,” lisab ta.

Lahendus on kasutatav ka isikliku maa-aluse erapakiautomaadina. Nii toidukauba kui muu vajamineva saab e-poodidest tellida kulleriga isiklikku pakiautomaati, mis on enda krundil ja võimaldab saadetisi vastu võtta kontaktivabalt. Esimene PakiPost on juba paigaldatud ja igapäevases kasutuses. „Selles mõttes jõudsime jah Cleveronist tublisti ette, et olukorras, kus valitsus külmutas Cleveroni laenutaotluse menetluse, on Upriseril toimiv lahendus juba valmis.“

„Arhitektid ja ehitusinsenerid on ka hoidunud maa-alusest potentsiaalist, kas hinna tõttu või seepärast, et see jääks visuaalselt varju. Usun, et Upriser lahendab need mõlemad takistused ära. Suhtleme arhitektidega ning senine tagasiside on, et oodatakse juba projekte, kus lahendust kasutada saaks,“ ütleb Tammemäe.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077