Autor: Logistikauudised.ee • 13. jaanuar 2021

Eestlased hakkavad esimestena maailmas arendama isejuhtivate sõidukite küberturvalisust

Eestis baseeruvad autonoomseid sõidukeid arendav ettevõte Auve Tech ning küberturbe vallas tegutsev Cyberarch Consulting asuvad üheskoos arendama autonoomsete autode küberturbe raamistikku, millelaadset seni maailmas pole.
Foto: Karli Saul

Üheks loomulikuks hirmuks seoses isejuhtivate sõidukitega on küberturvalisuse risk. Näiteks kardetakse, et keegi võtab juhtimise üle ja põhjustab tahtlikult avarii. Analoogse turvaraamistiku olemasolu, millist me arendada tahame, vähendaks seda ohtu drastiliselt ning soodustaks autonoomsete autode kiiremat kasutuselevõttu. Et tulevikus on liiklusesse oodata kordades rohkem autonoomseid sõidukeid, on teema vägagi päevakajaline.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077