Autor: Logistikauudised.ee • 20. oktoober 2020

22. Logistika Aastakonverents: registreerimine on alanud!

Tänavuse logistika aastakonverentsi pääsmed on müügil, esmakordserlt on saadaval ka veebipiletid.
Möödunud aastal toimus logistika aastakonverents juba 21. korda.
Foto: Eiko Kink

Logistika-aastat kokku võttev traditsiooniline Logistika Aastakonverents on tänavu eriline, sest kogu aasta on olnud erakordne. COVID-19 raputas kogu maailma ning seadis logistikasektori väljakutsete ette, mille peale veel aasta tagasi poleks osanud keegi isegi ette kujutada.

Üheks läbivaks märksõnaks oli lennutranspordi katkemise taustal raudteevedude olulisuse tõus nii täna kui homme. Samuti sai sel aastal lõpliku kinnituse, et Rail Baltica tuleb, olgu selle vastaste argumendid millised iganes. Millist tulu toob uue raudtee ehitus meie taristuehitajatele ja milline on meie logistika tulevik uute teadmiste taustal?

Konverentsi programmijuht, Äripäeva transpordi ja logistika teemaveebi juht Tõnu Tramm tunnistas, et kui esmapilgul võib tänavune programm tunduda pisut raudteekeskne, siis tegelikkuses puudutab logistika uus reaalsus kogu logistikasektorit, alates logistikafirmadest ja taristuehitajatest kuni haridusasutusteni välja.

"Rail Baltica toob Eestisse väga palju uusi töökohti, kasvõi Rae valda rajatavasse veeremidepoosse ja see omakorda tähendab, et vajame sinna ka väljaõppinud spetsialiste. Oleme alustanud "restarti" maailmas, mida siiani on peetud mõttetuks nõukaaegseks jäänukiks ja kes uue reaalsusega varakult kaasa läheb, on ka võitja," lausus Tramm, kelle sõnul toob nüüdisaegse raudteevõrgustiku hädavajalikkust esile ka äsja avaldatud Arenguseire Keskuse tellitud uuring meie sadamate arenguvõimaluste kohta.

Lisaks arutletakse konverentsil COVID-19 kaasnenud nähtuseid logistikasektoris, olgu see lennutranspordi ärakukkumine ja raudteevedude mahu kasv Hiinast Euroopasse läbi Valgevene või koroonavaktsiini eriti nõudlik logistika mis meid peatselt ees ootab.

Traditsioonilisielt kuulutatakse konverentsil välja ka Aasta Logistikategu 2020, kuhu saab veel oma kandidatuuri üles seada. Esmakordselt saab konverentsist osa võtta ka veebi vahendusel, avasõnadega esineb majandus- ja taristuminister Taavi Aas, konverentsi modereerib kogenud logistikaekspert, endine DPD Eesti ja praegune Via3L juhatuse esimees Rainer Rohtla. Kohtade arv on piiratud.

Tutvu programmiga lähemalt SIIN ning registreeru SIIN!

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077