Autor: Põllumajandus.ee • 13. juuli 2020

Koda toob tšarterlennuga hooajatöölised Eestisse

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda (EPKK) korraldab Ukraina hooajatöölistele tšarterlennu Tallinn-Kiiev-Tallinn.
Koda toob tšarterlennuga hooajatöölised Eestisse.
Foto: Pixabay

"Tänaseks on selgunud, et Ukraina hooajatöölised kiiresti ja maismaad mööda Eestisse ei pääse. Kuna Ukraina nakkuskordaja oli möödunud reedel kõrgem kui 25, siis Wizz Air on otselennud sel nädalal, 13-19. juulil, samuti peatanud," selgitas tausta EPKK juhatuse liige Vahur Tõnissoo. "Seetõttu korraldab EPKK Ukraina hooajatöölistele tšarterlennu Tallinn-Kiiev-Tallinn."

Tšarterlennu pilet sõltub sellest, kui palju on reisijaid suunal Tallinn-Kiiev ja suunal Kiiev-Tallinn. Sestap uuribki põllumajanduskoda, kui palju on tšarterlendudega lennata soovijaid.

Täida ära ankeet:

• Ankeet suunal Tallinn-Kiiev on SIIN.

• Ankeet suunal Kiiev-Tallinn on SIIN.

Koda palub kõigil soovijatel ankeedid täita esimesel võimalusel, sest lennuk täitub ankeedi esitamise ajalises järjekorras. Vahekokkuvõte tehakse homme, 14. juulil ja siis on ka selge pileti hind.

Lennates tuleb järgida kõiki tervise- ja ohutusnõudeid. Kindlasti peab reisija kandma maski.

Viisad Eesti saatkonnast Kiievis. Kiievis asuva Eesti saatkonna asejuht Margus Särglepp kinnitab, et saatkond Kiievis võtab vastu viisa taotlusi neilt, kes langevad valitsuse määruse nr. 169 alusel hooajaliste põllumajandustöötajate erandi alla.

Praegu on kõige otstarbekam viisataotluse sisseandmise aeg kokku leppida e-posti teel, kirjutades aadressile: [email protected]. Kuid koroonaviirusest tingitud tervisemeetmete tõttu saab saatkond menetleda kuni 50 viisat päevas. Viisa menetlemine kestab vähemalt üks nädal.

TASUB TEADA

• Neile, kellel on registreeritud lühiajaline töötamine ja kelle LTR on registreeritud lühemaks ajaks kui 90 päeva, saatkond viisat ei väljasta – neile kehtib tavaolukorras viisavabadus. Otselennu olemasolul, mida hetkel kahjuks ei ole, oleks võimalik saabuda Eestisse, olla ära karantiinis ja asuda tööle.

• Need, kelle LTR on väljastatud pikemaks ajaks kui 90 päeva, peavad taotlema viisat. Seda saab teha saatkonnas. Samas võib viisat taotleda ka pärast Eestisse saabumist. Nii viisaga kui viisata reisijate riiki lubamise otsustab piiril PPA ametnik.

Viisa olemasolu on vaid üks osa terviklahendusest. Kuna Ukraina ei ole 29. juunil avaldatud Euroopa nõukogu soovituse nimekirjas, on Ukraina kodanike saamine Schengeni alale endiselt piiratud. Viisaga reisijate transiit läbi teiste EL liikmesriikide on seega väga keeruline.

Piiriületus lennujaamas. Lennujaama piiripunktis on maale pääsemiseks kohustuslik esitada:

1. Biomeetriline pass;

2. Kehtiv LTR dokument;

3. Tööandja peab olema kindlasti vastas, piirivalvur võib seda kontrollida.

PPA Tallinna piiripunkti juht Raavo Järva kinnitas, et välismaalane võib Eestisse siseneda Eestis töötamise eesmärgil. Selleks peab saabuja töötamine kindlasti olema registreeritud. LTR dokument peab olema väljastatud ja piiripunktis kaasas. Lisaks peab välismaalasel olema kehtiv viibimise alus. Ukraina kodanike puhul sobib selleks biomeetriline pass ja viimase puudumisel kehtiv pass ja kehtiv viisa. Lisaks peab biomeetrilise passiga saabudes olema piisavalt viibimise päevi, et inimene jõuaks oma viibimise ajal vajadusel viisa taotleda.

Näiteks, kui saabub välismaalane, kellel on võimalik viibida Eestis viisavabalt veel ainult 1 päev, ei ole see piisav aeg siin viisa taotlemiseks. Viisa taotlus tuleb esitada vähemalt 10 tööpäeva enne viibimise aja lõppu. Saabuvatel töötajatel tuleb arvestada liikumispiirangu ning testimise kohustusega.

Viisade taotlemine saab toimuda pärast kahenädalast garantiini ja negatiivse koroonaviiruse testi tegemist piirkondlikus PPA teeninduses, mis asuvad:

• Tallinnas (P.Pinna 4 ja A.H. Tammsaare tee 47)

• Tartus (Riia mnt 132)

• Jõhvis (Rahu 38)

• Narvas (Vahtra 3)

• Pärnus (Aida 5)

Küsimuste korral saate pöörduda PPA migratsiooniabi klienditeenindaja poole tel. 6123500.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077