Autor: Logistikauudised.ee • 30. september 2019

Põhja-Eesti Regionaalhaigla sõlmis veolepingu Cargobusiga

Cargobus sai Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) ainupartneriks pakkide veol üle Eesti. Cargobusiga hakatakse transportima bioloogilisi materjale, sealhulgas verekomponente ja erinevad proovimaterjale, mida siiani veeti kiirabiga.
Foto: Cargobus

Esialgu sõlmiti leping viieks aastaks ning hõlmab tervet Eestit (välja arvatud Tallinn, kus bioloogiliste materjalide transport jääb endiselt kiirabi kanda). „Doonoriverest toodetud ravimite transport on seotud väga suure vastutusega - saadetist tuleb käsitleda ülima hoolikusega, sest tegemist on elusate rakkudega, mis peavad täisväärtuslikena patsiendini jõudma,“ rõhutas Põhja-Eesti Regionaalhaigla Verekeskuse juhataja Riin Kullaste.

Kullaste sõnul on varasem kogemus Cargobusiga olnud väga hea ning tegemist on usaldusväärse partneriga: „Leping ainult kinnitab juba 2001. aastal alanud koostööd ning on sõlmitud protseduurilistes üksikasjades kokkuleppimiseks.“

Varasemalt toimus bioloogiliste materjalide vedu kiirabiga, kuid kuna kiirabi ressurss on piiratud ning kallis, siis hakkab teenust osutama Cargobus. „Me mõistame vastust ning võtame endale kohustuse teenindada PERH ära igal ajal ja iga ilmaga, kuna meie teenusest võib sõltuda inimese elu,“ ütles OÜ Cargobus juhatuse esimees Airika Aruksaar. Cargobus hakkab PERHile pakkuma pakiveoteenust 24 tundi päevas ja 7 päeva nädalas ja toimetama saadetise tellimuses märgitud sihtkohta kuue tunni jooksul.

Cargobus tegutseb alates 1992. aastast ja on üks suuremaid pakiveoteenustega tegelevaid Eesti ettevõtteid. Cargobusil on lai teenuste valik, sealhulgas osutatakse Baltimaades unikaalset pakiveo- ja kullerteenust – väikepakkide kiireimat saatmist soovitud sihtkohta kasutades selleks liinibusside võrgustikku, kaubaautosid ja pakipunkte. Cargobus on esindatud 14 Eesti linnas, lisaks Lätis ja Leedus. Cargobus OÜ on Mootor Grupi ettevõte.

Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077