Autorid: Tõnu Tramm, Logistikauudised.ee • 28. mai 2019

Soome veokid Eesti omadest juba pea poole pikemad

Juba 15 aastat on Eestis arutatud, kas lubada Eesti teedele 25,25 meetri pikkuseid autoronge, nagu Soomes. Tänavu muudeti Soomes taas seadust millega lubati suisa 34,5 meetrised autorongid teatud teedele. Meie vedajad peavad aga endiselt 18,7 pikkuste vedukitega hakkama saama.

„Minu jaoks see teema aktuaalne juba ligi paarkümmend aastat, kui tekkis vajadus osta erilube pikematele kui 18,75 meetrit jagatavate koormatega autorongidele. Selle tingis aastail 2000–2008 Soomest Venemaale liikunud suuremahuline elektroonikatransiit,” meenutab pikaaegne logistik ja PROLOGi auliige Illimar Paul.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077