Autor: Logistikauudised.ee • 22. aprill 2019

Bussifirma juht: tööjõupuudus on valdav kogu sektoris

Go Busi juhataja Andrei Mändla sõnul on tööjõupuudus valdav kogu transpordisektoris, ent eriti terav on see Tartus, kus ettevõte soovib lähikuudel leida üle 150 bussijuhi.
Go Busi juhataja Andrei Mändla on murelik: kui juhte ei leia, võivad osa bussidest seisma jääda.
Foto: MARGUS ANSU, Postimees/Scanpix

„Tööjõuprobleem on süvenev kogu valdkonnas. Bussijuhtide keskmine vanus on kõrge ning noori on peale tulemas vähem kui vajadus oleks. Meie eesmärk on värvata Tartusse üle 150 bussijuhi, kuid häid juhte tuleb tikutulega taga otsida,“ sõnas Mändla.

Kui ettevõtte vanim bussijuht saab peatselt 78, siis noorim roolikeeraja on 24-aastane. Keskmine bussijuhtide vanus on 60 aastat ning keskmine staaž 9 aastat.

„Põhjuseid, miks noored ametit esimesena ei kaalu, on mitmeid. Näiteks ei olda kursis tööga kaasnevate hüvedega - paindlik palgapoliitika, võimalus töötada osalise või täistööajaga,“ lausus Andrei Mändla. “Teisalt unustatakse ära, et tänapäevased bussid on juba väga kaasaegsed ning sõidumugavad.”

Kõige noorema bussijuhi Rainer Araku sõnul valis ta ameti seetõttu, et selles ei teki rutiini. „Selles töös on iga päev erinev ning igaüks leiab siin omale sobiva lahenduse: võib sõita linnas, linnade vahel või vedada öösiti töölisi. Erinevad liinid, inimesed ning teeolud hoiavad ära rutiini tekke. Tellimusvedusid sõites saab reisida mööda Euroopat,” kirjeldas Rainer Arak enda kogemust.

Go Busi juhataja sõnul ootab ettevõte tööle nii praeguseid bussijuhte kui järelkasvu. „Ootame tööle kõiki neid bussijuhte, kes juba täna Tartu linnaliine teenindavad ning soovivad sõitmist jätkata ja loomulikult kõiki uusi kandidaate. Samuti tutvustame oma võimalusi Tartus toimuval töö- ja karjäärimessil, kus on kohe võimalik ära täita ka tööletuleku avaldus,“ sõnas Andrei Mändla.

Eesti Töötukassa korraldatav töö- ja karjäärimess toimub 23. aprillil kell 10-15 Tartus, Eesti Rahva Muuseumis. Lisaks korraldab Eesti Töötukassa koostöös Go Busiga 8. mail kell 14-15 Tartus asuvas Kvartali büroos infopäeva, kuhu on ette registreerumisega oodatud nii tööotsijad kui ka ümberõpet soovivad inimesed.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077