Autor: Logistikauudised.ee • 17. aprill 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Euroopa autoturg võttis käigu välja

Volkswagen
Foto: Reuters/Scanpix
Täna avaldatud statistikast selgub, et märtsis kukkus Euroopa automüük juba seitsmendat kuud järjest, vahendab Bloomberg.

Uute autode registreerimine kukkus märtsis 3,6%, 1,77 miljoni autoni. Itaalia näitajad kukkusid enim, 10%. Ka Hispaanias on uute autode registreerimine vähenenud.

Autotootjatele on tegu eriti halva uudisega, arvestades, et aina enam raha panustatakse elektriautode tootmisse. Samas pakuvad autotootjatele leevendust Hiina müüginumbrid, mis tõusid esimeses kvartalis oodatust rohkem. Eriti suurt kasu saab Hinna rallivast autoturust Volkswagen, kes müüb 40% autodest just seal.

Konsultatsioonifirma EY ütles, et lähikuudel pole Euroopa autoturul paranemist märgata, sest Euroopa majanduse väljavaade on muutumas ebakindlamaks, teadmatust lisab Brexit. Mööda ei saa vaadata ka poliitilistest riskidest, teatas EY.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077