Autorid: Allan Rajavee, Logistikauudised.ee • 3. aprill 2019

IKEA väljastuskeskus tuleb Peterburi teele

IKEA väljastuskeskus saab olema aadressil Tallinn, Peterburi tee 66.
Foto: Google maps
Rootsi mööblifirma IKEA avab Eestis e-poe väljastuskeskuse koos näidistealaga aadressil Peterburi tee 66, mis kuulub alates 2017. aastast Mati ja Aadu Polli ettevõtte Tristafan tütarfirmale AS Pihlamaa.

Aadu Polli ütles, et pole kunagi AS Pihlamaa äritegevuses osalenud. ASi Pihlamaa juhataja Maido Kiviorg aga ütles, et ei saa IKEA asukohavalikut ja uue tuntud rentnikuga peetud kõnelusi kommenteerida, kuna ettevõttel on IKEAga selline kokkulepe. „Kõik küsimused suunake IKEA-le,“ palus Kiviorg.

Peterburi tee 66 kinnistu kogumaht on 23 711 ruutmeerit. Sellest 70% on tootmismaa ja 30% on märgitud ärimaana. 2017. aastani oli kinnistu kuue ettevõtte kaasomandis. Nii kuulusid omanike ringi näiteks EfTEN, Skuba Eesti ja Tarteks Trading. Alates 2017. aasta 28. septembrist on kinnistamisavalduse alusel kinnistu ainuomanik AS Pihlamaa. AS Pihlamaa kuulub 20% ulatuses Kivioru ettevõttele Amato OÜ ja 80% osalus on Pollide ettevõttel OÜ Tristafan.

Kinnisvaraobjektide üürimisega tegeleva AS Pihlamaa ärikasum oli 2017. aastal 602 891 eurot ja samal aastal maksis ettevõte välja 600 000 euro väärtuses dividende.

IKEA renditava hoone koguala on 6000 m2, millest 1500 m2 on mõeldud väljapanekusaaliks ja planeerimise alaks. „Seal saavad kliendid koha peal näha ja proovida umbes 3000 erinevat toodet ja lahendust ning koguda ostudeks inspiratsiooni. Samuti saab näidistesaalis soovi korral konsulteerida meie töötajatega köökide, garderoobilahenduste ja teiste mööblisüsteemide planeerimiseks ning tellimiseks,“ selgitas IKEA Baltikumi müügijuht Johannes R. Jóhannesson IKEA saadetud pressiteates.

Ülejäänud 4000 m2 on pühendatud logistilisteks operatsioonideks. Lisaks on väljapanekualal umbes 200 kõige populaarsemat kodusisustustoodet saadaval ka kohe ostmiseks.

IKEA on Balti riikides avanud seni kaks poodi, neist ühe Vilniuses ja ühe Riias ning lisaks kaks kauba väljastuspunkti Leedus. IKEA tegutseb 50 riigis, kus on avatud üle 400 poe.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077