Autorid: Äripäev, Logistikauudised.ee • 29. märts 2019

Maagaasi tarbimine langes, transiidi maht aga mitmekordistus

Gaasitorud Loo maagaasi jaotusjaamas.
Foto: Andres Haabu
Veebruaris vähenes maagaasi tarbimine Eestis soojade ilmade tõttu võrreldes eelmise aasta sama ajaga 28 protsendi võrra 567 gigavatt-tunnini, teatas Elering.

Maagaasi imporditi möödunud kuul Eestisse 27 protsenti vähem kui mullu veebruaris ehk ligi 567 gigavatt-tundi. Minimaalne ööpäeva jooksul riiki sisenenud maagaasi kogus oli 16 gigavatt-tundi ja maksimaalne kogus 26 gigavatt-tundi.

Ülekandetorustiku mahuvaru oli veebruaris 50 gigavatt-tundi, kasvades aastases võrdluses kolme protsendi võrra.

Läbi Kagu-Eestis asuva ülekandetorustiku transporditi veebruaris Venemaalt Lätti 803 gigavatt-tundi maagaasi. Transiidi maht suurenes eelmise aasta veebruariga võrreldes ligi 12 korda.

Leedu gaasibörsil GET Baltic kaubeldud maagaasi hind oli Eesti hinnapiirkonnas möödunud kuul 21,78 eurot megavatt-tunni kohta, vähenedes jaanuariga võrreldes enam kui 11 protsendi võrra. Lätis langes hind ligi kaheksa protsenti 21,77 euroni ja Leedus ligemale üheksa protsenti 22,01 euroni megavatt-tunni kohta.

Baltikumi keskmine süsteemihind langes üle üheksa protsendi 22,00 euroni megavatt-tunnist. Soome Kaasupörssi võrreldav hind odavnes veebruaris ligemale 11 protsenti, ulatudes 24,65 euroni megavatt-tunni eest.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077