Autor: Logistikauudised.ee • 12. veebruar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Löökaugud toovad kaasa kopsaka liikluskahju

Sulaveeloikudes olevaid löökauku ei oska juhid tähele panna enne, kui "pauk" ära käinud.
Foto: Arvo Meeks/Scanpix
Möödunud nädala sula paljastas üle Eesti hulgaliselt ohtlikke löökauke ning kindlustusfirma poole on pöördunud mitmeid inimesi, kelle autod on saanud keskmiselt tuhande euroni ulatuvaid kahjusid.

If Kindlustuse sõidukikahjude grupijuhi Martin Kuke sõnul on inimeste probleem sarnane, kuid lahendused on erinevad. Väga palju sõltub sellest, kas kliendil on sõlmitud kaskokindlustus või peab ta hakkama kahjusid välja nõudma teevaldajalt.

„Löökaukude põhjustatud kahjud jäävad keskmiselt tuhande euro juurde ühe juhtumi puhul. Enim kahjustuvad autode rehvid, veljed ja silladetailid. Kaskokindlustus aitab klientidel tasuda suurema osa kahjust, paraku omavastutuse osa tuleb klientidel ise tasuda või nõuda see välja teevaldajalt. Kui inimesel kaskokindlustust ei ole, saab kahjude tasumist nõuda teevaldajalt, kelleks on üldjuhul kohalik omavalitsus,“ lisas Kukk.

Viis lihtsat soovitust, kuidas saada löökaugu põhjustatud kahju hüvitist:

- Kui sõitsid läbi löökaugu ja tundub, et auto sai kannatada, siis peata auto ning fikseeri sõiduki vigastused.

- Teavita juhtumist politseid numbril 112 ning tegutse politsei antud juhtnööride järgi.

- Fikseeri sündmuskoht võimalusel koos tunnistajaga, tehes löökaugust ja selle ümbrusest pildid.

- Kui autoga on võimalik edasi sõita, tuleks liikuda autoremonditöökotta, et hinnata remondi maksumus. Kui autoga ei ole võimalik sõita, siis tuleb tellida puksiirauto. Inimesed, kelle kaskokindlustus ei sisalda tasuta puksiirabi, peavad teenuse eest ise tasuma ning neil on võimalus see kulu hiljem teevaldajalt sisse nõuda.

- Kui omad kaskokindlustust, täida õnnetuse kohta teavitus veebilehel või helista oma kindlustusandjale. Kui soovid, et teevaldaja hüvitaks kaskokindlustuse omavastutuse või kindlustuse puudumisel täielikud remondikulud, esita teevaldajale kahjunõue. Nt Tallinna linnas on tee omanikuks Tallinna linn ja nõue tuleb esitada Kommunaalametile.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077