Autor: Logistikauudised.ee • 14. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kasutatud autode hinnatõus jätkus

Lõviosa kasutatud autode müügist on kolinud müügiplatsidelt internetti.
Foto: Margus Hansu/Scanpix
Eesti suurima automüügiportaali auto24 andmetel jätkus 2018. aastal kasutatud autode hinnatõus ja samas tõusis veidi ka müügiperiood.

auto24 portaali sisestatud kuulutuste arvu poolest mullu suuri muutusi võrreldes 2017. aastaga ei toimunud – kui tavakasutajate kuulutuste arv veidi langes, siis autopoodide aktiivsus jällegi natuke kasvas.  Kokku sisestati 2018. aastal auto24 portaali 114 396 unikaalset kuulutust, millest umbes kaks kolmandikku moodustasid tavakasutajate omad.

„Autoturg tervikuna püsis 2018 väga tasakaalukana ja erinevalt mõnest muust sektorist buumi ilminguid ei esinenud. Endiselt tehakse kasutatud sõidukite omanikuvahetusi ligemale viis korda rohkem, võrreldes uute sõidukite ostmisega. Inimeste valikud on majanduslikult läbi kalkuleeritud ja järjest praktilisemad,“ lausus auto24 tegevjuht Margus Tomberg.     

Hinnatõus jätkus

Mediaanhind, millest siis pooled on odavamad ja pooled kallimad, kasvas aastaga 5250 eurolt 5600 eurole. Samuti pikenesid keskmised müügiperioodid nii tavakasutajate kui ka automüügiettevõtete poolt pakutavate autode osas, mis olid vastavalt 52,3 päeva ja 73,6 päeva.

Saksa autotootjate toodang endiselt populaarne

auto24 portaali sisestatud otsingute ja müüa pakutavate mudelite Top 5 osas erilisi muutusi lõppenud aastal võrreldes 2017. aastaga ei toimunud.

Top 5 sisestatud kuulutuste osas moodustavad Volkswagen Passat, BMW 5. seeria, Audi A6, BMW 3. seeria ja Audi 4. Esikümnesse mahuvad veel Volkswagen Golf, Toyota Avensis, E-klassi Mercedes-Benz, Škoda Octavia ja Ford Focus.

Otsingute edetabeli tipus enam-vähem samad mudelid: Top 5 moodustavad BMW 5. seeria, Audi A6, Volkswagen Passat, BMW 3.seeria ja Mercedes-Benz E-klass. Järgnevad Audi 4,  BMW X5, Volkswagen Golf, BMW X5 ja Toyota Avensis.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077