Autor: Logistikauudised.ee • 3. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinki kaubavedude maht oli mullu rekordiline

Tallink Star sadamas.
Foto: Raul Mee
Tallink Grupp teatas, et lõppenud aastal kajastus tugev kasv kaubaveos kõikidel liinidel ning tänu sellele saavutati mullu rekordiline ühes aastas veetud kaubaveoühikute arv.

Samuti kasvas Tallinki reisijate arv 2018. aastal. Kokku reisis aasta jooksul grupi liinidel 9 760 469 inimest (2017. aastal oli reisijate arv 9 755 720). Aastaga kasvas ka kaubavedu ja see ulatus 384 958 ühikuni (võrreldes 364 296 ühikuga 2017. aastal). Aasta varasemaga võrreldes kahanes mõnevõrra laevadel veetud reisijate sõidukite arv – 2018. aastal oli see näitaja 1 124 897 (2017 veeti 1 134 323 reisijate sõidukit).

“Asjaolu, et Tallink suutis oma reisijate arvu 2018. aastal hoolimata mitmetest väljakutsetest ja turgu mõjutavatest teguritest taaskord kasvatada, annab meile kindlasti põhjust rahuloluks. Aasta alguses mõjutas meie reisijate arvu Baltic Princessi kavandatust pikem dokis viibimine, kuid tegime selle tasa suvisel kõrghooajal ning saavutasime taaskord juulis 1 223 901 inimesega kõigi aegade rekordilise reisijate arvu,” kommenteeris statistikat Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene.

“Tugev kasv kaubaveos kajastus terve aasta lõikes kõigil meie liinidel ning saavutasime seeläbi mullu rekordilise ühes aastas veetud kaubaveoühikute arvu. Kaubaveoaluste pidev uuendamine ja moderniseerimine ning selle olulise ärisuuna arendamine on grupi igapäevategevuse oluliseks osaks sarnaselt reisilaevade jooksva uuendamisega. Märkimisväärsemate uuendustena meie kaubaveoklientidele parema teenuse osutamise nimel võib välja tuua Eesti-Soome vahelise ro-ro liini viimise Tallinna kesklinnast Muugale 2017. aasta oktoobris ning Targa Sadama süsteemi käivitumise Tallinna Vanasadamas 2018. aasta kevadel.”

“Alanud 2019. aastal läbivad uuenduskuuri mitmed meie laevad, sealhulgas laiendame uue kontseptsiooni alusel laevade avalikke alasid. Laevade värskendamine on vaid üks mitmetest tegevustest, et Tallinki laevad oleks jätkuvalt meie reisijatele atraktiivsed. Selleks et hoida oma konkurentsieelist ja kasvatada reisijate arvu ka tulevikus, peame olema pidevalt valmis muutusteks, uuendusteks ja edasi arenema. Olen veendunud, et Tallinki tugev, pühendunud ja väga professionaalne meeskond annab oma parima vastamaks meile pandud ootustele ja ka nende ületamiseks.”

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077