Autor: Logistikauudised.ee • 20. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Tehnikakõrgkool avas tänapäevase logistika digilabori

Digilabori avasid pidulikult PROLOGi juht Tõnis Hintsov ja ELEA juht Toomas Orutar.
Foto: Kristjan Lepp
Teisipäeval, 18. detsembril avas TTK logistikainstituut interaktiivse ja täisdigitaalse logistikalabori, mille simulatsiooniprogrammid ja nutirakendused võimaldavad tudengitel õppetöös läbi mängida kogu tänapäevase tarneahela ja teha teadusuuringuid.

Logistikalabori eestvedaja Kalle Uusmaa sõnas avamisel, et uue õppekeskkonna eesmärk on arendada ja populariseerida  logistika- ja tootmisvaldkonna erialasid ning innustada koostööprojektide läbiviimist ettevõtete ja TTK vahel.

„Tahame muuta oma tudengite õppetegevuse interaktiivseks ning olla nii demokeskus uusimatele lahendustele kui ka koostöö- ja kokkusaamiskoht kõikidele tarneahela huvilistele ja ettevõtetele. Siin on võimalik teha katseid, testida logistika-, transpordi- ja ekspedeerimissüsteeme. Simulatsiooniprogrammid võimaldavad teha uuringuid ja tasuvusanalüüse hankimise-,  kauba- ja tootmisvoogude planeerimiseks. See on suurepärane koht kõigile startup-dele protsessiarenduse ja uute ideede sünnitamiseks ning elluviimiseks,“ rääkis Kalle Uusmaa.

Labori maksumuseks kujunes 264 028 eurot, millest 209 022 eurot tasuti Euroopa Liidu Euroopa struktuuri- ja investeerimisfondide vahenditest.

Laboris saab ringi vaadata ja võimalustega tutvuda Tallinna Tehnikakõrgkooli peahoone 1. korrusel, Pärnu mnt 62, etteregistreerimisega aadressil [email protected].

Avaürituse raames andis Eesti Logistika ja Ekspedeerimise Assotsiatsioon ELEA välja ka FIATA rahvusvahelise ekspedeerimise pädevusdiplomid kolmeteistkümnele Tallinna Tehnikakõrgkooli Logistikainstituudi lõpetanud transpordi ja logistika eriala vilistlasele, kes läbisid õppekava raames väga nõudliku ja põhjaliku koolituse.

FIATA rahvusvahelised standardid on põimitud Logistikainstituudi transpordi ja logistika eriala õppekavasse ning peale selle läbimist on lõpetajatel võimalus taotleda rahvusvaheliselt tunnustatud FIATA diplomit. Diplomit soovijate õpitulemused peavad olema üle keskmise ning lõputööd vastama FIATA rangetele nõudmistele.

Sel aastal on ELEA teatel huvi rahvusvahelise pädevusdiplomi vastu väga suur ja selle saajate tase kõrge. Diplomi saajatest kolm lõpetasid kõrgkooli väga heade õpitulemustega, cum laude.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077