Autor: Logistikauudised.ee • 18. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pooled Eesti elanikud lendavad vähemalt korra aastas

airBalticu uuringu järgi kasutavad tervelt 48% Eesti elanikest lennutransporti vähemalt korra aastas ning ainult 15% inimestest ei ole elu jooksul veel kordagi lennanud. 25% vastanutest on kinnitanud, et lendavad rohkem kui kaks korda aastas.

“Viimaste aastatega on lennupiletite hinnad läinud tunduvalt odavamaks ning tänu sellele on lendamine saanud paljude jaoks kättesaadavamaks. Tallinna lennujaama mahud jätkavad kasvamist ning samuti plaanib kasvada Eestis ka airBaltic pakkudes kohalikele inimestele rohkem reisimisvõimalusi,” ütles airBalticu Eesti piirkonnajuht Yana Denisova.

Vaadates erinevaid vanusesegmente on näha, et kõige sagedasemad reisijad on inimesed vanuses alla 29 eluaasta. Selles grupis on 62% vastanutest lendamas vähemalt korra aastas. 55% inimestest vanuses 30 kuni 39 aastat, lendavad vähemalt ühe korra aastas.

“Eesti noored kasutavad ära kaasaegse lennunduse pakutavaid võimalusi, mille näiteks on välismaal õppimine, sõprade külastamine või lühike nädalalõpupuhkus mõnes teises Euroopa riigis,” lisas Yana Denisova.

airBalticu küsitlus Eestis korraldati novembris 2018 Norstati abiga. Kokku vastas küsimustele 1000 Eesti inimest vanuses 18 kuni 74 aastat.

Aastalõpureiside sihtkohtade TOP 10:

Soome

Egiptus

Kanaari saared (Hispaania)

Tai

Austraalia

Singapur

Ameerika Ühendriigid

Araabia Ühendemiraadid

Venemaa

Saksamaa

 Allikas: Estravel

Jõuluks ja aastavahetuseks reisile

Estraveli turundusdirektori Airi Ilisson-Cruzi sõnul näitab reisiagentuuri statistika samuti, et üha enam Eesti inimesi veedab jõulud ja aastavahetuse reisil olles. Tänavuses aastalõpureiside sihtkohtade edetabelis on väggia üllatavaid ja põnevaid sihtkohti.

„Kõige rohkem on jõuludeks ja aastavahetuseks ostetud laevapileteid Soome ja see on nii olnud juba aastaid – Soome sõidetakse nii tööasjus kui ka sõpradele ja tuttavatele külla, seal asuvad ka meile lähimad suusakeskused ja jõuluvanamaa Lapimaal Rovaniemis. Paljud eestlased soovivad aga talvel reisida soojale maale, edetabeli esikümnes on Egiptuse kuurordid, Kanaari saared ja erinevad Tai sihtkohad. Suurimad üllatajad on aga Austraalia ja Singapur, mis pole varem aastalõpureiside edetabelis nii kõrgel positsioonil olnud.“

„Nii Austraaliasse kui Singapuri reisimiseks jagub mitmeid põhjuseid: Austraalias on parasjagu soe suvi, sealt leiab eest imelise looduse, maalilised rannad ja põnevad suurlinnad. Singapur on aga värav Aasiasse. See linnriik üllatab oma puhtuse ja korraga ja meenutab mõneti rohkem Euroopat, kui teisi Aasia sihtkohti. Samas on sealt väga mugav sõita edasi nt Taisse, Hiina või kasvõi Bali saarele Indoneesiasse,“ lisas Ilisson-Cruz. Varasemast rohkem inimesi veedab aastavahetust ka Venemaal, nt Moskvas ja Peterburis.

Ka keskmine reisi pikkus on tänavu pikem, kui eelmisel aastal. Pakettreiside keskmine kestvus selle aasta jõuluperioodil on 15 päeva. Egiptusesse minnakse keskmiselt 9 päevaks, Kanaari saartele aga 15 päevaks. Eelmisel aastal oli keskmiseks reisi pikkuseks 8 päeva.

Siseturismi pakettidest on tänavu kõige enam ostetud spaakülastusi: Aqva Hotel&Spa Rakveres, Hestia Laulasmaa Spa Harjumaal, Viiking Spa Pärnus ja Jurmala Spa Lätis.

„Kuigi aasta lõpuni on jäänud vaid mõni nädal, on veel ka praegu võimalik reisiplaane teha. Viimase hetke planeerijatel tasub jääda paindlikuks nii sihtkoha kui täpsete reisikuupäevade osas,“ soovitab Estraveli esindaja.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077