Autor: Logistikauudised.ee • 12. november 2018

TS Laevade reisijate arv ületas esmakordselt kaks miljonit

Parvlaev Tiiu
Autor: Postimees/Scanpix
Eesti suursaarte ja mandri vahelist parvlaevaliiklust opereeriva TS Laevad OÜ reisijate arv ületas käesoleva aasta kümne kuuga esmakordselt kahe miljoni reisija piiri, oktoobris kasvas enim teenindatud veokite-haagiste kogus.

„Perioodil jaanuar kuni oktoober 2018 teenindasime kokku üle 2,016 miljoni reisija ja üle 866 tuhande sõiduki, mis tähendab, et võrreldes mulluse sama perioodiga on reisijate arv kasvanud 2% ja sõidukite arv 4%. Reisijate arvu kasvu kõrval on hea meel tõdeda, et ka klientide rahulolu parvlaevateenusega ja e-teenindusest soetatud piletite osakaal on pidevalt kasvamas,“ täpsustas TS Laevade juhatuse liige ja teenindus- ja müügivaldkonna juht Pille Kauber.

Oktoobris kasvas üle veetud sõidukite arv 4% 79 131 sõidukini ning reisijate arv oli 168 452 jäädes praktiliselt eelmise aasta tasemele. Statistikat mõjutas enim Hiiumaa liin, kus möödunud aasta oktoobriga võrreldes kasvas reisijate arv 8% ja sõidukite arv 16%. Saaremaa/Muhu liinil reisis oktoobris 127 186 inimest ning teenindati 58 241 sõidukit ehk 2,7% vähem reisijaid, kuid 0,1% rohkem sõidukeid kui mullu.

Sõidukite arvu kasvu veab endiselt suurte sõidukite ehk veokite-haagiste arvu oluline suurenemine. Virtsu-Kuivastu liinil oli veokite-haagiste arv oktoobris 15% suurem kui eelmisel aastal, Rohuküla-Heltermaa liinil aga oli kasv suisa 50%. Hiiumaa liini veokite-haagiste arv püsib pea suvisel tasemel.

Viimase aasta jooksul ehk perioodil 2017 november - 2018 oktoober on TS Laevad teenindanud kokku 2,282 miljonit reisijat ja 989 tuhat sõidukit.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077