Autor: Logistikauudised.ee • 12. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TS Laevade reisijate arv ületas esmakordselt kaks miljonit

Parvlaev Tiiu
Foto: Postimees/Scanpix
Eesti suursaarte ja mandri vahelist parvlaevaliiklust opereeriva TS Laevad OÜ reisijate arv ületas käesoleva aasta kümne kuuga esmakordselt kahe miljoni reisija piiri, oktoobris kasvas enim teenindatud veokite-haagiste kogus.

„Perioodil jaanuar kuni oktoober 2018 teenindasime kokku üle 2,016 miljoni reisija ja üle 866 tuhande sõiduki, mis tähendab, et võrreldes mulluse sama perioodiga on reisijate arv kasvanud 2% ja sõidukite arv 4%. Reisijate arvu kasvu kõrval on hea meel tõdeda, et ka klientide rahulolu parvlaevateenusega ja e-teenindusest soetatud piletite osakaal on pidevalt kasvamas,“ täpsustas TS Laevade juhatuse liige ja teenindus- ja müügivaldkonna juht Pille Kauber.

Oktoobris kasvas üle veetud sõidukite arv 4% 79 131 sõidukini ning reisijate arv oli 168 452 jäädes praktiliselt eelmise aasta tasemele. Statistikat mõjutas enim Hiiumaa liin, kus möödunud aasta oktoobriga võrreldes kasvas reisijate arv 8% ja sõidukite arv 16%. Saaremaa/Muhu liinil reisis oktoobris 127 186 inimest ning teenindati 58 241 sõidukit ehk 2,7% vähem reisijaid, kuid 0,1% rohkem sõidukeid kui mullu.

Sõidukite arvu kasvu veab endiselt suurte sõidukite ehk veokite-haagiste arvu oluline suurenemine. Virtsu-Kuivastu liinil oli veokite-haagiste arv oktoobris 15% suurem kui eelmisel aastal, Rohuküla-Heltermaa liinil aga oli kasv suisa 50%. Hiiumaa liini veokite-haagiste arv püsib pea suvisel tasemel.

Viimase aasta jooksul ehk perioodil 2017 november - 2018 oktoober on TS Laevad teenindanud kokku 2,282 miljonit reisijat ja 989 tuhat sõidukit.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077