Autor: Logistikauudised.ee • 12. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Starshipil suured šansid Saksa turu vallutamiseks

Ka Starshipi pakirobotitele on "emalaeva" ehitanud Saksa firma Daimler AG.
Foto: Starship Technologies
Eelmisel nädalal pärjati pakirobotifirma Starship Technologies tänavuse Eesti-Saksa Majandusauhinna ja tiitliga Aasta idufirma 2018. Rahvusvahelise žürii hinnangul on Starshipil jätkuvalt kõrge potentsiaal Saksamaa turul.

“Euroopa majanduse juhtriigis Saksamaal otsivad tööstus- ja teenindusettevõtted pidevalt uusi nutikaid lahendusi ja tehnoloogiaid, mis annaksid neile konkurentsieelise ka globaalses konkurentsis,” lausus Saksa-Balti Kaubanduskoja Eesti büroo juhataja Tarmo Mutso.

“Tänavuse Saksa-Eesti Majandusauhinna eesmärk oli leida ja tunnustada neid parimaid Eesti idufirmasid, kellel on kõrge potentsiaal ka Saksamaa suunal.”

Tänavuste finalistide sekka kuulusid Starship Technologies kõrval veel uue põlvkonna optiliste kaablivõrkude arendaja Estonian Fiber, koduste meditsiinitestide arendaja Selfdiagnostics, autotööstustele digitaalseid logistikalahendusi pakkuv Autobahn Technologies ning kinnisvarahalduslahenduste pakkuja Moderan Solutions.

“Kõik finalistid tegid viimases voorus žüriile tugeva ja professionaalse esitluse ning tuleb tunnistada, et väga raske oli neist vaid ühte välja valida. Lõpuks sai määravaks asjaolu, et Starship Technologies’ lahendus on end juba tõestanud, ettevõtet on investorina usaldanud Daimleri kontsern ning neil on juba Saksamaal toimiv partnerlussuhe oma sektoris liidrite hulka kuuluvate jaekaubanduskontserniga Metro Group ja kullerfirmaga Hermes,” lausus žürii liige ja koordinaator Florian Schröder, Saksa-Balti Kauabanduskoja peadirektor.

Tarmo Mutso lisas, et juba täna Saksa-Eesti majandussuhetes silmapaistval kohal olev IT-sektor on ka väga suure äripotentsiaaliga tulevikusuund. “Selle ilmekaks näiteks on ka tuleva aasta 21. jaanuaril Düsseldorfis toimuv esimene Saksa-Balti digikohtumine, kus mõlema riigi ettevõtjad jagavad kogemusi ja otsivad ühisosa erinevatel IT-tulevikulahenduste, e-valitsemise, küberturvalisuse, nutika linnakeskkonna ja energiataristu, logistikalahenduste ning Tööstus 4.0 ja asjade interneti teemadel.”

Saksa-Eesti Majandusauhinna võitja tiitli andis Starship Technologies’le üle Saksamaa suursaadik Eestis Christoph Eichhorn.

Saksa-Balti Kaubanduskoda annab iga-aastast majandusauhinda välja kõigis kolmes Balti riigis. Auhinna laureaatideks on kohaliku taustaga ettevõtted, kellel on väga innovatiivsed tooted või teenuseid, potentsiaal siseneda suurele eksporditurule ning ka seos Saksamaaga, näiteks partnerite või sihtturu näol.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077