Autor: Logistikauudised.ee • 2. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rongiliiklus Lelle-Pärnu liinil lõppeb

Detsembris teeb Elroni rong Pärnusse oma viimase sõidu.
Foto: Raigo Pajula
8. detsembril väljuvad viimased rongid Tallinna-Pärnu liinil – edaspidi saab Pärnu suunas reisida kolm korda päevas, istudes Lelles ümber bussile. Rongiliikluse lõpetamise põhjus on Elroni teatel amortiseerunud raudtee.

Pärnu raudteelõigu tehniline seisukord ei võimalda Tehnilise Järelevalve Ametil hinnangul selle kasutamist reisirongiliikluseks. Kiiruste hoidmine üle 60 km/h eeldaks investeeringuid, mis ei ole enne Rail Balticu valmimist mõistlikud, mistõttu otsustas Vabariigi Valitsus 2017. aasta suvel, et raudteeliin suletakse reisirongiliikluseks.

Ka Elron näeb, et kuigi Lelle-Pärnu raudteelõigu seisukorra halvenemisest hoolimata on rongidele truuks jäänud reisijaid, ei saa rongiliiklust taristu praeguses olukorras reisijasõbralikult jätkata.

“Kui mõne aasta eest sõitis rong Tallinnast Pärnusse pisut üle kahe tunni, siis praeguseks on piirkiirust tulnud oluliselt langetada ning sõiduaeg on juba kaks ja pool tundi – selliselt ei täida rongiliiklus enam oma eesmärki kiirete ühenduste tagamisel ning ei ole ka sõitjale atraktiivne,” nentis Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo.

Alates 9. detsembrist sõidavad edelasuuna rongid Rapla, Türi või Viljandini, Pärnu suunas sõitmiseks saab istuda Lelle jaamas bussile.

“Kui rong sõitis sellel lõigul mõlemas suunas kaks korda päevas, siis bussiliiklus on tihedam – kolm väljumist päevas tähendab, et osade inimeste jaoks liikumisvõimalused paranevad. Oluline on, et ümberistumine oleks korraldatud mugavalt ning ooteaeg oleks seejuures minimaalne. Pärnumaa Ühistranspordikeskus on meile kinnitanud, et busside sõiduplaan saab lõplikult paika novembri keskel.“

Elron loodab, et reisirongiliikluse peatumine Pärnu liinil on siiski ajutine ning tulevikus saab sellel suunal nautida juba hoopis uuel tasemel rongisõitu.

“Rongisõit muutub mugavamaks tegelikult juba detsembris – Pärnu liinilt vabanevaid ronge ei jäta me depoosse seisma, vaid suuname teistele liinidele. Sõiduplaan tiheneb kiirete ühendustega nii Tallinna-Tartu, Tallinna-Viljandi kui ka Tallinna ja Rapla vahel. Inimestel tekib rohkem võimalusi valida endale sobiv sõiduaeg ning kindlasti tähendab see, et rongides on senisest rohkem ka ruumi,” sõnas Elroni müügi- ja arendusjuht. 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077