Autor: Logistikauudised.ee • 31. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Orleni tanklates Poolas saab tankida Alexela kaardiga

Orlen tankla
Foto: Postimees/Scanpix
Alates 30.maist pakub Alexela tankimisvõimalust 2182 Poola tanklas, peamine koostööpartner on Orlen tanklakett. Alexela grupi juhatuse liige Alan Vaht toob põhjusena esile siinse aktsiisitõusu.

„Alexela otsus pöörduda välisturgudele oli ajendatud eeskätt meie klientide soovidest ja vajadustest. Ulatuslikud aktsiisitõusud on suure osa transpordi- aga ka märgatava osa erasektori tankimistest viinud Eestist välja. Tanklaketi vaatevinklist on see kahtlemata murettekitav olukord. Soovime oma kliente hoida ning seega tahame pakkuda järjest paremat ja mugavamat teenust. Soodsama tankimisvõimaluse pakkumine piiri taga Lätis, Leedus ja nüüd ka Poolas on olnud meile seega möödapääsmatu valik. Äriklientidele pakume ka kohest käibemaksu tagastuse võimalust, mis teeb välisriigis tankimise kliendi jaoks eriti mugavaks,“ selgitas Alexela grupi juhatuse liige Alan Vaht.

„Kahtlemata loodame kütusemüüjana, et riik vaataks senise aktsiisipoliitika üle. Tänaseid kütusehindu arvestades maksaks pikamaa-auto ühe paagitäie Eestis tankimisega 170 eurot enam kui tehes seda teekonnal läbi Läti, Leedu ja Poola. Keskmise suurusega transpordiettevõtte jaoks tähendab Eestis tankimine seega täiendavaid kulusid üle 200 000 euro aastas. Välisvedajatega konkurentsis püsimiseks on ainsaks võimaluseks pikamaa-autode tankimine Eestist väljas,“ tõi Vaht välja peamise põhjuse, miks suur osa tangitud kütuseliitreid ja maksuraha kaotatakse hetkel piiri taha.

Eelmise aasta novembris hakkas Alexela pakkuma tankimisvõimalust 127 Läti tanklas, millele tuli täiendus tänavu jaanuaris 193 Leedu tanklas. Eilsest lisandusid Alexela partnertanklate hulka ka 2182 bensiinijaama Poolas. Koos Eestis paiknevate Alexela nime kandvate tanklatega saavad ettevõtte ärikliendid tankida nüüdsest kokku 2604 tanklas.

Ärikliendid saavad Poola partnerite juures tankida mugavalt, kasutades Alexela Maksekaarti. Peamine koostööpartner Poolas on tanklakett Orlen, lisaks leiab koostööpartnerite seast sellise nimega tanklaid nagu Lukoil, Pieprzyk jt. Vaata kaardilt, kus ja millistest tanklates Alexela kaardiga Lätis, Leedu ja Poolas maksta saab.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077