Autor: Logistikauudised.ee • 28. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallink Grupp teenis mullu rekordilise müügitulu

Tallinkil oli mullune aasta rekordiline.
Foto: Andras Kralla
Vastavalt auditeerimata majandustulemustele teenis AS Tallink Grupp mullu rekordilise 967 miljonit eurot müügitulu, samuti kujunes kõigi aegade kõrgeimaks Tallinki reisijate arv – üle 9,8 miljoni.

Tänu rekordilisele reisijate arvule kasvatas kontsern ka oma laevade restoranide ja poodide müügitulu ligi 537 miljoni euroni ning kokkuvõttes teenis kontsern mullu puhaskasumit 49 miljonit eurot, teatas ettevõte täna börsile.

Võrreldes eelneva aastaga kasvas Tallinki käive 3,1% ning puhaskasum tõusis 11,8%. 2017. aasta käibe kasvu mootorid olid positiivsed arengud mitmetel veosuundadel ja segmentides. Kontserni kõige uuema laeva Megastari tulek Tallinn-Helsingi liinile aasta alguses aitas suurendada selle suuna reisijateveo mahtu ning liini üldist efektiivsust.

Suurim arv reisijaid ühes aastas – 9,8 miljonit

Suurim arv reisijaid ühe laeva kohta aastas – rohkem kui 2 miljonit, Megastar

Ajaloo seni suurim käive 967 miljonit

Suurim arv merereise aastas – 9966 reisi

Suurim hulk kaubaveoühikuid ühes aastas – 364 000

Allikas: Tallink Grupp

Kaubeveod kasvasid jõudsalt

Riia-Stockholmi liinil saavutati kasv tänu teise laeva lisandumisele2016. aasta detsembris ning ka Tallinn-Stockholmi liini iseloomustasid positiivsed arengud, kus reisijate arv ületas eelmisel aastal esmakordselt miljoni piiri.

„2017. aasta oli Tallink Grupi jaoks reisijate mahtude ja nii mõnegi muu näitaja osas tõepoolest rekordiline. Mul on hea meel, et meie suur investeering Megastar on osutunud väga edukaks ja aitas kaasa kontserni kasumi kasvule, seda hoolimata tihenenud konkurentsist. Ka meie kaubaveoäri kasvas eelmisel aastal jõudsalt kõigil liinidel, mille positiivset mõju kontserni aastatulemustele ei saa alahinnata,“ kommenteeris tulemusi AS Tallink Grupi juhatuse esimees Janek Stalmeister.

Tänu reisijate arvu kasvule suurenes kontserni restoranide ja poodide müügitulu 15,3 miljoni euro võrra 536,7 miljoni euroni ning piletimüügist saadud tulu 6,7 miljoni euro võrra 242,7 miljoni euroni.

Ettevõtte investeeringud 2017. aastal ulatusid 219,3 miljoni euroni, millest suurimad olid Megastari finantseering aasta alguses ning igal aastal plaanipäraselt läbi viidav laevade uudendusprogramm.

AS Tallink Grupp on juhtivaid reisijate- ja kaubaveoteenuse pakkujaid Läänemere põhjapoolsemal alal. Ettevõttele kuulub 14 laeva ning firma sõidab Tallinki ja Silja Line`i kaubamärkide all kuuel erineval laevaliinil. AS Tallink Grupp annab tööd enam kui 7000 inimesele Eestis, Soomes, Rootsis, Lätis, Venemaal ja Saksamaal. 2017. aastal teenindas Tallink Grupp 9,8 miljonit reisijat ning vedas ligikaudu 364 000 kaubaveoühikut kaupa.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077