Autor: Logistikauudised.ee • 13. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viking Line kinkis Helsingi Ülikoolile 50 000 eurot

Viking Line’i kontserni juht Jan Hanses
Foto: Andres Haabu
Soome 100. sünnipäeva tähistamiseks kogus Viking Line’i kontsern erinevate tegevuste kaudu 50 000 eurot, et toetada Helsingi Ülikoolile kuuluvat Tvärminne Zooloogiajaama, mis on suurim Läänemerd uuriv haridus- ja teadusasutus Soomes.

Viking Line’i toetuste eest palkas Helsingi Ülikool veel ühe teadlase, kes järgneva kolme aasta jooksul pühendab end Läänemere uuringutele. 

Viking Line’i kontsern on 2017. aasta jooksul kogunud raha erinevate tegevuste kaudu. Muuhulgas innustati Viking Line’i Helsingi töötajaid tööle tulemiseks kasutama auto või ühistranspordi asemel jalgratast. Iga jalgrattal vändatud kilomeetri eest annetati 20 senti ning kampaania käigus läbiti kokku 20 671 kilomeetrit. Viking Line’i laevade poodidesse toodi müügile spetsiaalselt disainitud Ivana Helsinki Design riidest poekotid, mille müügist saadud tulu läks osaliselt annetusele. Lisaks laekus raha kevadise kampaania „Spring & Green“ kruiisipiletite tulust ning Viking Grace’i pardal läbi viidud Soome 100. sünnipäeva loteriist.

„Viking Line teeb pikaajalist tööd keskkonnaga seonduvais valdkondades,“ ütles Viking Line’i kontserni juht Jan Hanses pressiteates. „Me püüame vähendada energiatarbimist ja heitmete koguseid ning püüdleme selle poole, et klientide transportimisel leida kõige keskkonnasõbralikum viis. Me toetame meeleldi neid koostööpartnereid, kes teevad olulist tööd Läänemere hüvanguks“.

2000. aastal annetas Viking Line’i kontsern Tvärminne Zooloogiajaamale 100 000 eurot. Tänu Viking Line’i tänavusele ja möödunud aastasele annetusele palkas Helsingi Ülikool veel ühe teadlase, kes järgneva kolme aasta jooksul pühendab end Läänemere uuringutele.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077