Autor: Logistikauudised.ee • 22. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Baiba Rubesa tutvustas Rail Balticu projekti G7 transpordiministrite kohtumisel

Esiplaanil: RB Raili tegevjuht Baiba Rubesa
Autor: Andres Haabu
Baiba Rubesa, ühisettevõtte RB RAIL ASi tegevjuht ja juhatuse esimees, esitles Rail Balticu projekti G7 transpordiministrite kohtumisel, mis toimus 22. juunil 2017 Itaalias Cagliaris. Kohtumise sessioonile, mis oli pühendatud jätkusuutliku taristu parimatele tavadele ja näidetele, sai Rail Baltic kutse Euroopa Komisjoni transpordivolinikult Violeta Bulcilt.

Rubesa ettekande keskmes olid projekti euroopalikud väärtused, selle sotsiaalne kasu ning laiaulatuslikum sotsiaal-majanduslik mõju Balti riikidele. Lisaks tõstis ta esile mõned õppetunnid, mis piiriülese projekti elluviimisel on saadud. Pärast esitlust tunnistas Rubesa: „Rail Balticu ulatuse, sellega seotud unikaalse piiriülese kogemuse ja selle sotsiaal-majandusliku mõju tõttu on see hea näide sedalaadi piiriülestest taristuprojektidest, mida toetab Euroopa Komisjon. Seetõttu on seda kogemust huvitav jagada maailma arenenud riikide transpordiministritega. Balti riigid peaksid olema uhked, et loome praegu ainulaadset oskusteavet, mida saame jagada teistega nii ELis kui ka mujal maailmas.“

G7 transpordiministrite kohtumine oli pühendatud kahele põhiteemale: taristu sotsiaalne mõju ning autodele ja maanteedele mõeldud kõrgtehnoloogia.

Üritusel osalesid Kanada, Prantsusmaa, Saksamaa, Itaalia, Jaapani, Suurbritannia ja USA transpordiministrid, samuti Euroopa Komisjoni transpordivolinik Violeta Bulc.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077