• 06.12.16, 16:30
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Välismaalase palkamine läheb lihtsamaks

Eesti on võtnud rändepoliitikas uue suuna, mis soodustab ajutiselt riigis viibida neil välismaalastel, kes panustavad Eesti arengusse. Näiteks saab renditöötajaid juba aasta otsa värvata ilma, et selleks oleks vaja elamisluba.
Välismaalase palkamine läheb lihtsamaks
  • Foto: Raul Mee
Märkimisväärne uus muudatus on siseministeeriumi kodakondsus- ja rändepoliitika osakonna nõuniku Killu Vantsi sõnul see, et kaotatakse ära Eestis püsivalt elamise nõue. „Alates jaanuarist kaotatakse kolmandate riikide elanike püsiva elamise nõue, mis on väga aktuaalne kaugsõiduautojuhtide puhul. Enam pole nõutud, et välismaalane viibiks siin 183 päeva, oluline on vaid tema tegevuse eesmärgipärasus,“ ütles Vantsi Äripäeva Logistikauudised.ee korraldatud autovedajate aastakonverentsil.
Ka palgasurve ettevõtetele kaob, sest senise Eesti keskmise palga ja koefitsiendi 1,24 korrutise asemel tuleb välismaalasele maksta vähemalt Eesti keskmist palka. Välismaalased saavad õiguse taotleda elamisluba ka riigis sees, kui neil on Eestis viibimiseks seaduslik alus.
Loe pikemalt Äripäevast.

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 10.10.24, 16:11
Lahendus ettevõtte juhile võlgade haldamiseks – Infopanga võlaregister
Juhid puutuvad sageli kokku keeruliste võlgnike ja hilinenud maksetega, mis võivad mõjutada rahavoogu ja tekitada stressi. Võlgnikega tegelemine on aeganõudev ja koormav, eriti kui kaasnevad meeldetuletused, vaidlustused ja võlgnike passiivsus. Infopanga võlaregister aitab aga juhtidel hallata võlgnevusi kiiremini ja lihtsamalt, säästes nii aega kui ka närve.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Logistikauudised esilehele