Autor: Logistikauudised.ee • 3. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

MTA andis Transiidikeskusele volitatud ettevõtja staatuse

Transiidikeskusele anti üle volitatud ettevõtja staatus: Transiidikeskuse juhatuse esimees Erik Laidvee. MTA tolliosakonna talituse juhataja Katrin Punga ja Transiidikeskuse kvaliteedispetsialist Toomas Sarapuu.
Maksu- ja Tolliamet andis Transiidikeskuse ASile volitatud ettevõtja (Authorized Economic Operator – Full - AEOF) sertifikaadi, mis võimaldab ettevõttel kasutada erinevaid tolliprotseduurilisi lihtsustusi.

Volitatud ettevõtja lube väljastavad Euroopa Liidus tolliasutused ning sellega seonduv staatus määratleb loa saanud ettevõtja usaldusväärse ja turvalise partnerina, kes saab kasutada tollialaseid soodustusi. AEOF sertifikaat on kõrgeim tase, mida ettevõttel on võimalik saavutada. „Sellega kaasneb rida soodustusi, nagu tollikontrollide vähendatud arv, eelisjärjekorrad, lihtsam menetlus erinevate lubade vormistamisel ja palju muud. Eesti suurima kaubaterminali operaatorina liigutame nii palju kaupa, et lihtsustatud tolliprotseduuridest saadav efektiivsuslisa on meie klientide jaoks konkreetselt ajas ja rahas mõõdetav,” kommenteeris Transiidikeskuse AS juhatuse esimees Erik Laidvee.

MTA tolliosakonna talitusejuhataja Katrin Punga sõnul on volitatud ettevõtja staatus atraktiivne, kuna seda tunnistatakse kõigis Euroopa Liidu riikides ja sellega kaasnevad käegakatsutavad eelised võrreldes teiste ettevõtetega. „Alates maist jõustunud Euroopa Liidu tolliseadustik teeb siin veel sammu edasi ning muudab näiteks tagatistega seotud soodustused üle-Euroopalisteks,“ lisas ta.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077