Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev, Электронный справочник Äripäev • 28. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Taxify kihutas maanteele

Taxify meeskond on loonud pilootprojektina sõidujagamist võimaldava mobiilirakenduse Hopp, mis aitab reisijatel mugavalt Tallinna ja Tartu vahel autodes vabu kohti leida ning juhtidel oma kütusekulusid säästa.

“Hopp võimaldab reisjal alates ühe euro eest ühest linnast teise liikuda ning bussijaama asemel mugavalt koduukseni jõuda,” selgitas Taxify tegevjuht Markus Villig. Juhtidele on rakendus Villigi sõnul mugav vahend säästa oma kütusekulusid kuni 80% ning leida pikaks sõiduks vestluskaaslane.

Rakendus on kasutajale tasuta, sõitja maksab autos lihtsalt juhile ning tarkvara kasutamise eest mingit vahendustasu ei võeta.

Tallinna ja Tartu vahel toimub igakuiselt üle 200 000 sõidu ning küsitluste põhjal on rohkem kui 60% ajast autos vähemalt kolm vaba kohta, teatas Taxify. Trend autokohtade jagamisest kogub populaarsust üle maailma ning ka Eestis on juba selleks mõeldud Facebooki gruppides üle 50 000 inimese.

“Taxify kasvab linnasisese transpordi sektoris Euroopas kiiresti ning on Eestis muutnud rohkem kui 100 000 inimese jaoks täielikult igapäevast taksode kasutamist. Nüüd näeme ka linnadevahelise transpordis tohutut potentsiaali uuendusteks, mistõttu avasime tänasest pilootprojektina eraldiseisva rakenduse Hopp,” rääkis Villig.

Uue rakenduse eesmärk on muuta transport efektiivsemaks, aidates reisijatel üksteist mugavalt ja turvaliselt leida. Hääletamine on olnud pigem nišiturg, kuid tehnoloogia ja sotsiaalvõrgustikud võimaldavad usaldust kiiresti tekitada. Kõik kasutajad peavad Hoppi registreerima Facebooki profiiliga ning saavad iga sõidu järel oma kaasreisijatelt hinnangu.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077