• 27.05.14, 15:40
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Aasta algus Eesti Postile kasumit ei too

Eesti Posti tulud jätkasid esimeses kvartalis kasvu eelmise aastaga samas tempos, aasta esimesed kolm kuud tavapäraselt ettevõttele kasumit ei toonud.
Sarnaselt eelmise aasta esimese kolme kuuga kasvasid ka tänavu Eesti Posti äritulud 9% jõudes 13,9 miljoni euroni. Kasumit ettevõte ei teeninud, kuna tulud ja kulud olid võrdsed. Ka eelmine aasta algas posti- ja logistikaettevõttele sarnaselt ja kasumit ei teenitud. Eesti Posti juhatuse esimehe Aavo Kärmase väitel on traditsiooniliselt Eesti Posti teise poolaasta tulud suuremad kui esimese poolaasta tulud.
Jätkuvalt kasvavad ettevõtte teenustes kõige kiiremini e-arvete edastamise maht. Kui eelmise aasta esimeses kvartalis oli elektrooniliselt edastatavate arvete tulude kasv 44%, siis tänavu tõi SEPA maksetele üleminek kaasa esimeses kvartalis koguni viiekordse e-arvete mahu kasvu. Pakiteenuste mahud kasvasid aastaga 47%, millest suurima tõusuga oli pakiautomaatide teenuse kasutamine kogu Baltikumis, kasvades mullu sama ajaga 3,5 korda. Samal ajal vähenes tavakirjade maht 22% ja ärikirjade maht 13%. Klientidele viidud ajalehtede ja ajakirjade maht vähenes võrreldes eelmise aasta esimese kolme kuuga 2%.
Lätis kasvas Eesti Posti teenuste maht tänavu esimeses kvartalis võrreldes mullu sama ajaga 825% ja Leedus 63%.
Eesti Posti juhatuse esimees Aavo Kärmas nentis, et esimese kvartali majandustulemused olid küllalt ootuspärased. „Selgelt on näha e-kaubanduse ja e-teenuste kasv ning traditsioonilise postiteenuse mahu vähenemine,“ ütles Kärmas. „Need on trendid, millega oleme  arvestanud ka oma tulevikusihte seades.“

Seotud lood

Uudised
  • 21.04.14, 13:05
Eesti Post koondab piirkondade juhid
Eesti Post loob juhtimise hõlbustamiseks juunist senise 13 piirkonna asemel viis uut ja suuremat ning praegused piirkonnajuhtide ametikohad kaovad.
Uudised
  • 29.04.14, 15:48
E-kaubandus kasvatas Eesti Posti käivet
Auditeeritud majandustulemuste kohaselt kasvas logistikaettevõtte Eesti Post müügitulu mullu 6%, kasvu peamiseks veduriks olid e-kaubandusega seotud teenused.
Uudised
  • 03.02.14, 11:24
Eesti Posti müügitulu kasvas 8%
Auditeerimata majandustulemuste põhjal kasvas Eesti Posti müügitulu mullu kaheksa protsenti, ulatudes 56 miljoni euroni.
Uudised
  • 15.04.14, 12:28
2,3 mln eurot kahju toovale postiteenusele otsitakse pakkujat
Konkurentsiamet kuulutas välja konkursi universaalse postiteenuse osutaja leidmiseks. Eesti Post teenis selle teenuse osutamisega möödunud aastal 2,3 miljonit eurot kahjumit.
  • ST
Sisuturundus
  • 10.10.24, 16:11
Lahendus ettevõtte juhile võlgade haldamiseks – Infopanga võlaregister
Juhid puutuvad sageli kokku keeruliste võlgnike ja hilinenud maksetega, mis võivad mõjutada rahavoogu ja tekitada stressi. Võlgnikega tegelemine on aeganõudev ja koormav, eriti kui kaasnevad meeldetuletused, vaidlustused ja võlgnike passiivsus. Infopanga võlaregister aitab aga juhtidel hallata võlgnevusi kiiremini ja lihtsamalt, säästes nii aega kui ka närve.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Logistikauudised esilehele