Autor: Indrek Kald • 31. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Usbeki-visiit tõi Tallinna Sadamale lepingu

Välisminister Urmas Paeti Usbekistanis saatnud äridelegatsiooni kuulunud Tallinna Sadama juhatuse liige Allan Kiil saabus tagasi koostööleppega transpordi ja logistika ettevõttega Uzvneshtrans.

"Seda võib nimetada ka hea koostööavalduse sõlmimiseks eesmärgiga avada meie riikide vahel tihedam info- ning kaubavahetus. Koostöö raames soovime esmalt leida võimalused koostöösuhete tugevdamiseks. Visiidile minnes ei olnud minu ootused sugugi kõrged, kuid tegelikkus ületas selle, milleks olin valmistunud," rääkis ta.

"Visiidi käigus õnnestus rääkida nii logistikakeskuste, kaubavedajate kui ka kaubaomanikega. Siiani on kaubavahetus Usbekistaniga olnud langustrendis, kuid mitmed kohtumised näitasid, et usbekid tahavad meiega suhteid tugevdama," lisas Kiil kaubanduskoja kodulehel avaldatud teates.

Kiili sõnul on Usbekistanis viimasel ajal vastu võetud mitmeid seadusi, mis reguleerivad majanduskeskkonda ettevõtlust toetaval moel. "Peab maailmas ringi käima, sest mida rohkem on sidemeid, seda suuremad on võimalused sinu ettevõttele," lisas ta.

Samuti visiidil käinud ASi Andmevara juhataja Kalev Truusalu ütles, et soovis teada saada Usbekistani riigi IT lahenduste seisust ja kohalikul turul tegutsevate IT ettevõtete võimekusest.

Visiidil olles kohtuti mitmete erinevate asutustega, nagu Usbekistani e-riigi arenduskeskuse, sealse sideameti ning välisinvesteeringute agentuuri juhtide ja ametnikega.

"Neile avaldas väga muljet Eesti e-riigi lahenduste tase ja nad on huvitatud Andmevara ASi kogemust kaasama kui paljude Eesti e-riigi lahenduste loojat. Leppisime kokku sõlmida lähinädalatel esmane koostöökokkulepe. Teeme omaltpoolt kõik, et sellest võiks kasvada välja pikaajalisem koostöö," ütles Truusalu.

Eesti kaubandus-tööstuskoda sõlmis Usbekistani kolleegidega samuti koostöölepingu, et riikidevahelist majandus- ja ettevõtlusalast koostööd tugevdada ja arendada. Leping vahendab mõlema maa majandusinformatsiooni (üldine majandusinfo, informatsioon õiguslike aktide, investeerimisvõimaluste, toimuvate messide ja konverentside kohta jne) ning aitab kaasa mõlema riigi ettevõtteid kontaktide leidmisel.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077