Autor: Tanel Raig • 16. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Raudteel veetakse vähem kaupa

Veomaht Eesti Raudtee taristul ulatus 9 kuuga 18,35 miljoni tonnini. Võrreldes eelmise aastaga olid mahud 7,4 protsenti väiksemad. Septembrikuu veod olid kokku 1,74 miljonit tonni ja 1,1 protsenti väiksemad kui eelmisel aastal.

Septembri veomahulangus tulenes eelkõige põlevkivivedude vähenemise arvelt. Teiste suuremate kaubagruppide mahud kasvasid.

9 kuuga on raudteel veetud naftat ja naftasaadusi 11,77 miljonit tonni, mis ületab eelmist aastat 2,5 protsendiga. Väetisi veeti kokku 2,16 miljonit tonni, jäädes eelmisele aastale 8,2 protsendiga alla. Põlevkivi veomahud on langenud aastaga 19,6 protsenti, olles kokku 2,09 miljonit tonni. Keemiakaupade veomahuks oli 0,8 miljonit tonni ehk 52 protsenti vähem eelnevast aastast. Puistekaupade vedu jäi mullusele alla 12 protsenti ja oli kokku 0,63 miljonit tonni.

Transiitvedudes liikus aasta esimese kolme kvartaliga 14,26 miljonit tonni ja see oli 5,8 protsenti vähem kui eelmisel aastal. Kohalikud veod langesid 15,6 protsenti ja olid kokku 2,54 miljonit tonni. Eksport ja importveod andsid kokku 1,55 miljonit tonni veoseid ning jäid eelmisele aastale 6,9 protsenti alla.

Konteinereid veeti septembris 6490 TEU-d ehk ligi 59 protsenti rohkem kui eelmisel aastal. 9 kuuga on veomaht kokku olnud 44 880 TEU-d ehk 14 protsenti enam.

EVR Cargo vedas 9 kuuga 11,8 miljonit tonni ja see oli 16,6 protsenti vähem kui eelmisel aastal. E.R.S. veomaht kasvas mullusega 15,5 protsenti, olles kokku 6,5 miljonit tonni.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077