Autor: Tanel Raig • 14. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Edukate veofirmade palgad erinevad ligi 8-kordselt

Eesti sajas edukaimas autotranspordifirmas makstav palk erineb ligi 8-kordselt. Eelmise aasta majandusaruande järgi makstakse ühte väikseimat keskmist kuupalka Äripäeva Autotranspordiettevõtete TOPi võidufirmas.

Äripäeva Autotranspordifirmade TOPi saja edukaima ettevõtte 2012. aasta majandusaruandeid analüüsides selgus, et kõrgeim keskmine brutokuupalk oli eelmisel aastal OÜs Saimaa Servise. Seitsme töötajaga ettevõtte keskmine palk ulatus 2100,63 euroni kuus.

Madalaima palga maksjaks osutus AS Tesatrans. Aruande järgi jagus 35-le töötajale iga kuu keskmiselt 270,49 eurot. Suurima ja väikseima keskmise palga erinevus on seega 7,8-kordne.

Majandusliku edukuse näitajate alusel koostatud Autotranspordi TOPi võitnud OÜ Twen-Trans on kõrgel kohal ka madalate palkade edetabelis. 51-le töötajale jagus eelmisel aastal brutopalgaks vaid 319,7 eurot. Neist vähem palka said vaid Tesatransi töötajad.

Edu on võimalik saavutada siiski ka kõrgemat palka makstes. Autotranspordi TOPis 4. koha saavutanud ASis PL Trans oli keksmine palk 1417 eurot.

Sajast vaadeldud autotranspordiettevõttest pooltes jäi keskmine brutokuupalk alla 700 euro. Keskmine palk saja ettevõtte kohta oli 785 eurot. Tegelikkuses autotranspordiettevõtetes palgad nii madalad siiski ei ole. Autotranspordifirmade juhtide sõnul küünib rahvusvaheliste vedude autojuhi palk tugevalt üle 1000 euro. Paljud vedajad arvestavad aga palga hulka ka komandeeringus makstavad päevarahad, mis on aga ettevõttele maksuvabad ja ei kajastu aruannetes palgakuluna.

 

Kogu Autotranspordi TOPi ettevõtete palgatabeli leiab oktoobri infolehest Transport ja Logistika.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077