Autor: Ave Lepik • 9. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Sadamal oli ajaloo parim august

Tallinna Sadama reisijate arv ületas esimest korda ajaloos aastas kahel kuul miljoni piiri, vahendas sadam. Augustis oli Tallinna Sadama reisijatearv 1,03 miljonit.

Aasta tippkuus juulis oli reisijaid 1,17 miljonit.

Tallinna Sadama sadamaid läbis augustis ligikaudu 1,03 miljonit reisijat ehk mullusest 4,6 protsenti enam. Tegemist on aegade parima augustikuu tulemusega.

“Kui viimastel aastatel on kuuarvestuses üle miljono reisija traditsiooniliselt reisimise tippkuul ehk juulis, siis tänavu olime tunnistajaks ühe miljoni piiri ületamisele koguni kahel suvekuul, ” lausus Tallinna Sadama turundus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Sirle Arro.

Eelmise aasta augustis reisis läbi Tallinna Sadama sadamate ligikaudu 982 800 reisijat.

Tänavu augustis vedasid kasvu ennekõike Soome-suunalised reisijad, keda oli 780 069, mis on mullusest ligi 50 000 võrra enam. “Tuntava panuse andis augusti tulemusele ka Robbie Williamsi kontsert 20. augustil, mil reisijaid oli tavapärasest päevasest keskmisest ligikaudu 10 000 rohkem,” ütles Arro.

Eesti-Rootsi liinil sõitis augustis 103 621 (mullu 103 765) ja Venemaa suunal 21 851 inimest (mullu 23 635). Kruiisireisijaid oli augustis 122 415, eelmise aasta samal kuul külastas Tallinna 125 077 kruiisireisijat.

Regulaarliinide reisijatest teenindas Tallink augustis 55 protsenti. Järgnesid Viking Line 20 ja Eckerö Line 12 protsendiga, St. Peterline osakaal oli kaks protsenti.

Aasta esimese kaheksa kuuga läbis Tallinna Sadama sadamaid ligikaudu 6,41 miljonit reisijat, mis on eelmise aasta 6,16 miljoniga võrreldes neli protsenti enam.

Kaheksa kuu kokkuvõttes on Soome suuna reisijatearv 5,15 miljonit, moodustades 80 protsenti kõigist reisijatest. Rootsi suunal oli reisijatearv 661 823 ehk kümme protsenti ning Venemaa suunal 120 824 ehk kaks protsenti kõigist reisijatest. Kruiisireisijaid on Tallinna saabunud kaheksa kuuga 475 953, mis moodustab kogu reisijatearvust kaheksa protsenti.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077