Autor: Indrek Kald • 2. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn esitleb Ülemiste transporditerminali uuringuid

Järgmisel nädalal esitleb Tallinna linn Ülemiste transporditerminali rajamist käsitlevaid uuringud.

Ülemiste ühisterminali loomiseks viis Tallinna linnaplaneerimisamet koos Inseneribüroo Stratum OÜga läbi uuringu, mille eesmärk oli välja tuua Ülemiste ühisterminali rajamise vajadused ja terminali ühenduse tingimused lennujaamaga. 

Muuseas selgitati välja ühisterminali rajamise vajadus Tallinnas Ülemiste raudteejaama ja Peterburi tee vahelisele alale.

Koostati ka alternatiivsete asukohtade võrdlus ning erinevate ühistranspordiliikide sidumise vajadus lähtuvalt inimeste liikumis-  ja ümberistumise vajadusest.

Ühisterminali ühendusel lennujaamaga analüüsiti ja võrreldi erinevate transpordiühenduste rajamise ja ekspluatatsiooni maksumust lennujaama ja planeeritava Ülemiste Rail Baltica ühisterminali vahel, teatas linnavalitsus.

Abilinnapea Taavi Aasa sõnul on uuringud on värskelt valminud ja hetkel võetakse tulemusi kokku. Hiljemalt järgmisel nädalal toimub uuringu tulemuste esitlus. "Selge on see, et vajadus ühtse ühistransporditerminali järele on olemas, see koondaks tulevikus lennu-rongi-ja pikamaabussijaamad ning kohaliku ühistranspordi. See liidaks omavahel võimalikult palju ühistranspordi liike, luues mugava ümberistumise võimalused, mis omakorda peaks tekitama Tallinna linnast laiemas regioonis soodsa reisijate transpordi sõlmpunkti," ütles ta.

Ülemiste ühisterminal on käsitletav koos Rail Balticu projektiga. Tegemist on ühisterminaliga, kuhu on integreeritud ühendus lennujaamaga, linna ühistransport, maakonnaliinid ja osad kaugliinid. Terminal on rahvusvahelise rongiliini algusjaam.

"Arhitektuurse lahenduse leidmiseks Ülemiste ühisterminali rajamiseks on plaanis läbi viia ideekonkurss hoonele ja ümbritsevale linnaruumile. Eelduste kohaselt kuulutame veel sel aastal ideekonkurssi välja," sõnas Aas.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi haldusalas on läbi viidud hange detailplaneeringu koostamiseks. Planeeringut soovitakse algatada selle aasta oktoobris või novembris.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077