Autor: Tanel Raig • 29. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kruiisilaevad toovad homsest Tallinna 485 000 reisijat

30. aprillil algab Tallinna Vanasadamas tänavune kruiisihooaeg, mille jooksul külastab Tallinnat 485 000 reisijat.

Septembri lõpuni kestva kruiisihooaja tihedamatel päevadel saabub Tallinna kuni 9000 kruiisituristi päevas. Algaval hooajal on Tallinnas esmakordselt kümme kruiisilaeva. Samuti toimub tänavu järjekordselt viis Hispaania kruiisifirma Pullmantur pööringut, kus Tallinn on Läänemere kruiisireiside alg- ja lõpp-punkt. Neile lisandub üks osaline pööring Saksa kruiisilaeva Deutschland, kus osa reisijatest alustab ja osa lõpetab Tallinnas.

Suvehooaja esimene ehk Transocean Toursi kruiisilaev Astor 323 reisijaga pardal saabub Tallinna 30. aprillil kell 13, aluse eelmine peatuspaik oli Peterburi. Astori reisijatest on valdav enamus Saksamaalt, kuid on ka Austria, Hollandi, Taani ning USA ja Argentiina kodakondseid.

Pikim tänavu Tallinna külastav laev on 317-meetrine Celebriti Eclipse, mille pardal on üle 2800 reisija. Enim reisijaid – 3000 – saabub Tallinna 311-meetrise alusega Adventure of the Seas. Väikseim alus on 1960. aastal ehitatud ning mullu täielikult renoveeritud 87,5 meetri pikkune ja kuni 100 reisijaga Serenissima, milles on endisaegne meresõidukeskkond.

Suvine kruiisihooaeg kestab kuni 26. septembrini, kuid kruiisituriste on Tallinna oodata veel ka oktoobris, novembris ja detsembris. Kokku külastab Tallinna tänavu 328 kruiisilaeva ligikaudu 485 000 reisijaga, mis on läbi aegade parim näitaja. Eelmisel aastal külastas Tallinna 440 000 kruiisireisijat 294 laevaga.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077