Autor: Romet Kreek • 5. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallink vedas rohkem reisijaid

Tallink vedas veebruaris mullusest 0,7 protsenti rohkem reisijaid, teatas ettevõte börsile. Jaanuaris oli aastane reisijate veo kahanemine 13,6 protsenti.

Kokku veeti 632 376 reisijat. Kasv tulu Eesti-Soome ja Läti-Rootsi liinilt (vastavalt 3,4 ja 44,2 protsenti). Soome-Rootsi liinil vähenes reisijate vedu 7,4 protsenti ja Eesti-Rootsi liinil 1,7 protsenti.

Kaubavedu vähenes neli protsenti. Soome-Rootsi liinil vähenes vedu 4,6 protsenti, Eesti-Soome liinil 9,4 protsenti, kuid kasvas Eesti-Rootsi liinil 8,3 protsenti ja Läti-Rootsi liinil 12,4 protsenti.

Sõiduautode vedu kahanes 2,3 protsenti. Soome-Rootsi liinil kasvas sõiduautode vedu 4,8 protsenti. Sama suur oli ka sõiduautode veo kasv Läti-Rootsi liinil. Eesti-Soome liinil kahanes vedu 3,8 protsenti ja Eesti-Rootsi liinil 6,6 protsenti.

Turu-Stokholmi liinil vahetanud kruiisilaev M/L Baltic Princess välja seal varem opereerinud M/L Silja Europa. Eesti-Soome liini mõjutas Superstari seitse päeva kestnud hooldustööd, mil liinil laeva ei asendanud. Kruiisilaev M/L Silja Europa on Tallinn-Helsingi liinil vahetanud välja seal varem opereerinud M/L Baltic Princess’i.

Eesti-Rootsi liinil ei sõitnud 4 päeva korraliste hooldustööde tõttu M/L Baltic Queen, liinil laeva ei asendatud.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077