Tanel Raig • 7. veebruar 2013
Jaga lugu:

Vähi: Kuidas saada hakkama pärast eurotoetusi?

Tiit Vähi nentis eilsel tippettevõtjate ümarlaual, et suur osa Eesti tänastest tegemistest põhineb Euroopa Liidu vahenditel ning kutsus ülesse mõtlema pikemalt ette, kuidas saame hakkama kui abiraha enam ei tule.

Vähi ütlusel on soovitav tõsiselt mõelda taas Isemajandava Eesti kontseptsiooni päevakorda tõstmisele. Tema sõnul põhineb suur osa Eesti tänastest tegemistest Euroopa Liidu vahenditel. Uute finantseerimistaotluste juures tuleks eelistada neid valdkondi, mis annavad kõige rohkem tulemust ja suunata juba praegu vahendid Isemajandava Eesti majandusprogrammi välja töötamiseks, leidis Vähi. „Euroopa Liidu abiprogrammide vähenedes, tuleks pikemalt ette mõelda, kuidas me saame hakkama siis, kui abiraha enam ei tule,“ sõnas Vähi.

Positiivse näitena tõi ta Dubai arengu. Kui kunagi sõistid inimesed seal kõrbes kaamelitega, siis pärast naftavarude leidmist sõidetakse pilvelõhkujate vahel ringi Ferraridega ning suur osa investeeringutest on suunatud turismi- ja logistikataristu arendamisse. „Tänu targale investeerimisele sõidavad nad ka pärast naftavarude lõppemist ikka Ferraridega, mitte ei pöördu tagasi kaamelite selga,“ rääkis Vähi.

Logistikaklaster koostöös Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga ning FinanceEstonia klastriga korraldasid 6.veebruaril Eesti tippettevõtjate kinnise ümarlaua, mille eesmärk oli kaasata Eesti ettevõtjaid meie asukoharessursil põhinevate uute äride ülesehitamisele.

Jaga lugu:
Seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppLogistikauudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee