Autor: Tanel Raig • 6. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parts: logistikaga loome võimalusi ka teistele

Täna Laulasmaal toimunud tippettevõtjate ümarlaual kõnega esinenud majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts tunnustas algatust tutvustada uusi ideid, mis aitaks Eesti elu paremaks muuta.

„Logistikasektor, mis on Eesti jaoks kahtlemata üks prioriteetsetest majandusvaldkondadest, on näidanud üles suurepärast koostööd ja kutsunud ellu oluliste algatuste arutelu. Majandusministrina tahan ma väga loota, et tänastest ideedest sünnivad homsed plaanid, sest arendades logistikat ja transiiti ei arenda me tegelikult mitte ainult üht majandusharu, vaid loome võimalusi ka teistes valdkondades,“ ütles minister Parts täna Logistikaklastri korraldatud Eesti tippettevõtjate ümarlaual "Uue suure äri võimalus".

Parts ütles, et Eesti asub 300 miljoni tarbijaga turu keskel ja on teinud aastaid tõsist tööd ida ja lääne parema ühendamise nimel ning arendanud infrastruktuuri. Samas tunnistas minister, et ida-lääne suunaline transiit on viimasel ajal vähenenud ja oleme väljakutse ees, kuidas kasutada meie olemasolevat infrastruktuuri uuteks otstarveteks. „Ainult geograafilisest eelisest enam ei piisa, oluline on tagada terviklik ettevõtlust toetav keskkond ning selles on suur roll koostööl,“ sõnas Parts.

Minister pööras tähelepanu ka asjaolule, et riigil on valmidus ettevõtjatele kaasa aidata, tagades keskkonna, kus juba väljaehitatud infrastruktuuri maksimaalselt ära kasutada ja milles parimal võimalikul viisil tuua turule need uued teenused, mis paneksid transiidivood läbima just Eestit.

Parts avaldas lootust, et Eesti ja Venemaa suhted saavad positiivse suuna seoses riikidevahelise transiidikomisjoni taaskäivitamisega ning et  mõne aja pärast jõutakse ka piirilepingu lahendamiseni.

Logistikaklaster koostöös Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga ning FinanceEstonia klastriga korraldasid 6. veebruaril Laulasmaa Spas Eesti tippettevõtjate kinnise ümarlaua. Ürituse eesmärk on kaasata Eesti ettevõtjaid meie asukoharessursil põhinevate uute äride ülesehitamisele. Ümarlaua korraldajate arvates on need ärid, mille tootlused võimaldavad ületada segastel aegadel finants- ja kinnisvaraturgude poolt pakutavat.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077