Autor: Tanel Raig • 1. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti suuremad logistikafirmad vahetasid juhte

Eesti ühe suurima jaeketi Rimi logistikat korraldava OÜ HAVI Logistics juht on 18. jaanuarist Roger Allas. Ettevõtte endine juht Janek Saareoks siirdus tööle ASi Schneker.

HAVI Logisticsi põhitegevus on Rimi jaeketi logistika jaotusvedude korraldamine. 18. jaanuarist juhib HAVI Logisticsit Roger Allas, kes varem töötas ettevõttes ladude juhina. Logistikauudistele teadaolevalt on HAVI Logisticsi endine juht Janek Saareoks vastu võtnud töö Eesti ühe suurima ekspedeerimisfirma ASi Schenker juhina, kus täna on tema esimene tööpäev. Schenkeri pikaaegne juht Meelis Arumeel paneb ettevõtte juhtimise maha seoses pensionile minekuga. Saareoksalt ega Arumeelilt ei ole täna veel õnnestunud kommentaare saada.

Roger Allas kinnitas, et tema asumine Havi Logisticsi etteotsa suuri muutusi ettevõtte töös kaasa ei too, kuna tema ja Saareoksa nägemus logistikast on olnud sarnane kogu koostöötatud kuue aasta jooksul. „Seetõttu väga olulisi muutusi ei tule,” kinnitas ta.

Samas lisas ta, et kui ettevõtte logistikat mitte arendada, siis on uurimused näidanud, et juba viie aastaga tekib ettevõttel väga suur mahajäämus. Seetõttu on plaanis teha mitmeid investeeringuid innovaatilistesse arendustesse, mida hetkel Allase sõnul avalikustada ei saa.

Allas juhtis enne ettevõtte tegevjuhiks saamist HAVI Logisticsi mõlemat ladu, millest üks asub Laagris ja teine Jüris. Kokku töötas tema alluvuses ligikaudu 150 inimest. Pärast muutusi ettevõtte juhtkonnas viidi mõlema lao juhtimine lahku, et uutel laojuhtidel ei tekiks liiga suurt koormust. Oma varasematel ametipositsioonidel lao allosakondades tuli neil juhtida vaid 20-30 inimest, rääkis Allas. „Üleminek oleks olnud liiga järsk. Lisaks alluvate arvu kasvule on laual ka mitmeid olulisi projekte, millega tuleb tegeleda ja töökoormus oleks ühe inimese jaoks liiga suureks kasvanud.” lisas ta.

Jüris asuvat ladu juhib nüüd Randar Lauri, kellel on HAVI Logisticsis töötamise kogemust kümme aastat ning Laagri lao juht on Ivari Halkonen, kes on HAVI Logisticsis töötanud kaheksa aastat.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077