Autor: Tanel Raig • 28. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jäämurdja Botnica saadeti Sillamäele laeva päästma

Soome lahe jääolude kiire halvenemine sundis Veeteede Ametit pühapäeva ennelõunal saatma  multifunktsionaalse jäämurdja Botnica kiirkorras Sillamäe lähistele, kus oli jäässe kinni jäänud tanker Listraum.

AS Tallinna Sadam jäämurdja Botnica projektijuht Ülo Eero ütles, et Tallinna Sadama ja Veeteede Ameti vahel sõlmitud lepingu järgi on on jäämurdjale Botnica antud jäämurdele minekuks nädalane ettehoiatamise aeg. „Kuid laeva meeskond suutis laeva jäämurdeks valmis seada vaid mõne tunniga. See näitab valmidust tegutseda vajadusel ka ekstreemsemates tingimustes,“ lausus Eero.

Kuni uute jäämurdetööde teostamise vajaduseni tegeleb jäämurdja Botnica Veeteede Ameti ülesandel jääseirega Eesti põhjaranniku vetes.

Tallinna Sadam soetas multifunktsionaalse jäämurdja Botnica 2012. aasta oktoobris tulenevalt Eesti riigi strateegilisest huvist tagada jäämurdeperioodil ligipääs Soome lahes asuvatesse Eesti sadamatesse. Aluse ostuhind oli 50 miljonit eurot. Veeteede Ametiga sõlmitud teenuslepingu kohaselt kestab tänavune navigatsiooniperiood 2. jaanuarist kuni 20. aprillini. Botnica murrab Soome lahes jääd kuni aastani 2022. Tulevastel talvedel on navigatsiooniperiood 20. detsembrist kuni 20. aprillini.

Jaga lugu
Logistikauudised.ee toetajad:
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077