Tanel Raig • 28. jaanuar 2013
Jaga lugu:

Jäämurdja Botnica saadeti Sillamäele laeva päästma

Soome lahe jääolude kiire halvenemine sundis Veeteede Ametit pühapäeva ennelõunal saatma  multifunktsionaalse jäämurdja Botnica kiirkorras Sillamäe lähistele, kus oli jäässe kinni jäänud tanker Listraum.

AS Tallinna Sadam jäämurdja Botnica projektijuht Ülo Eero ütles, et Tallinna Sadama ja Veeteede Ameti vahel sõlmitud lepingu järgi on on jäämurdjale Botnica antud jäämurdele minekuks nädalane ettehoiatamise aeg. „Kuid laeva meeskond suutis laeva jäämurdeks valmis seada vaid mõne tunniga. See näitab valmidust tegutseda vajadusel ka ekstreemsemates tingimustes,“ lausus Eero.

Kuni uute jäämurdetööde teostamise vajaduseni tegeleb jäämurdja Botnica Veeteede Ameti ülesandel jääseirega Eesti põhjaranniku vetes.

Tallinna Sadam soetas multifunktsionaalse jäämurdja Botnica 2012. aasta oktoobris tulenevalt Eesti riigi strateegilisest huvist tagada jäämurdeperioodil ligipääs Soome lahes asuvatesse Eesti sadamatesse. Aluse ostuhind oli 50 miljonit eurot. Veeteede Ametiga sõlmitud teenuslepingu kohaselt kestab tänavune navigatsiooniperiood 2. jaanuarist kuni 20. aprillini. Botnica murrab Soome lahes jääd kuni aastani 2022. Tulevastel talvedel on navigatsiooniperiood 20. detsembrist kuni 20. aprillini.

Jaga lugu:
Seotud lood
LOGISTIKA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad logistikauudised igal nädalal enda postkasti.

Logistikauudised.ee toetajad:

Enimloetud
Tõnu Tramm
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80tonu@logistikauudised.ee
Roberta Lupp
Roberta LuppLogistikauudised.ee sündmusedTel: 5331 0510roberta.lupp@aripaev.ee
Lilia Roos
Lilia RoosReklaami projektijuhtTel: 585 485 10lilia.roos@aripaev.ee