Autor: Tanel Raig • 7. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EVR Cargo konteinerrongiliin tõi Aasta Logistikateo tiitli

Logistika Aastakonverentsil kuulutati välja konkursi Aasta Logistikategu võitja, milleks oli žürii ja avalikkuse hääletuse tulemusel EVR Cargo regulaarse konteinerrongi ZUBR käivitamine.

Aasta Logistikateo kolme finalisti hulka jõudsid AS Telema 4-dokumendi tarnet toetava veebirakendusega, Tallinna Tehnikaülikooli Logistikainstituut tarneahelate juhtimise magistriõppe käivitamisega ja EVR Cargo konteinerrongiga ZUBR.

Tänavuseks Aasta Logistikateoks valitud konteinerrong marsruudil Tallinn-Kiiev/Dnepropetrovsk käivitati veebruaris koostöös OÜga Citodat Invest. Läbirääkimised Läti, Valgevene ja Ukraina raudteedega tariifide, jaamade jmt kinnitamiseks algasid juba 2008. aastal. Kui varem EVR Cargol põhja-lõuna suunaline konteinerrong puudus, siis alates veebruarist kuni septembri lõpuni oli sellel marsruudil veetud juba üle 7000 konteineri. Juba järgmisel nädalal külastab EVR Cargo delegatsioon Logistikaklastri koosseisus Türgit ning uurib võimalusi rongiliini pikendada Türgini. Põhja suunas on plaanis liini pikendada Soome, kuid see nõuab laevaühendust Muuga ja Vuosaari vahel. Pikemalt saab tänavusest Aasta Logistikateost lugeda 21. novembril ilmuvast Logistika kuukirjast.

Kaks võrdse kaaluga auhinda anti konkursil Telemale ja TTÜ Logistikainstitudile. TELEMA lõi veebirakenduse, mis võimaldab kauplustel ja kaubatarnijatel minna omavahelises suhtluses üle 4-dokumendi tarnele ilma, et selleks oleks vaja teha mahukaid investeeringuid tarkvaraarendusse. Peaaegu kõik suuremad jaeketid on selle lahenduse tänaseks kasutusele võtnud või plaanivad seda teha järgmisel aastal.

Logistikainstituudis startinud tarneahelate juhtimise magistriõppes on tänaseks õpinguid alustanud 51 magistranti.

Kokku osales tänavusel Aasta Logistikateo konkursil 12 tegu.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077